Kuti-sarjakuvalehden vuoden viimeisessä numerossa kerrotaan siitä, mitä mieleen juolahtaa

Värikäs ja abstrakti sarjakuvalehden kansikuva.

Kuti-lehden vuoden 2021 viimeinen numero on ilmestynyt. Kuti #62 on tehty yhteistyössä Autismisäätiön ja Aula-työkodin kanssa. Kaikki sarjakuvat lehdessä ovat erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden tekemiä. Sarjakuvat syntyivät työpajoissa Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla ja Kotkan toimipisteessä sekä Studio Aulassa Helsingissä. Pajoja ohjasi Kutikutin jäsen Miissa Rantanen. Pajoissa syntyneet tarinat kertovat mm. metsäkoneista, ulkopuolisuudesta, teknologian pettämisestä, rakkaudesta ja muurahaisista.

Kuti #62 alkaa manifestilla, jossa lehteen piirtäneet taiteilijat määrittelevät sarjakuvaa:

”Meidän maailmassa sarjakuva tarkoittaa kuvia ruutujen sisällä, daa. Meidän maailmassa äh. Meidän maailmassa sarjakuva on kuvaa ja tekstiä. Meidän maailmassa sarjakuva on laaja juttu. Se on laajentumassa tai sitten ei. Meidän maailmassa sarjakuva on tyylilajit rikkovampaa. Meidän maailmassa sarjakuva tarkoittaa mielikuvitusta ja sankareita. Äh. Meidän maailmassa sarjakuva on tarinan kertomista.

Meidän sarjakuvat kertovat yleishenkilökohtaisista asioista, dystopioista, rikostarinoista. Meidän maailmassa kerrotaan siitä, mitä mieleen juolahtaa.”

Kuti #62 -lehden julkkareita vietetään ke 15.12. klo 17 Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa Helsingin Kaisaniemessä. Tapahtumassa numeron taiteilijat kertovat sarjakuvista ja muustakin. Julkkarit striimataan Sivullisen omalle YouTube-kanavalle: www.youtube.com/c/SivullinenStage. Tervetuloa mukaan paikan päälle tai nettiin! Tapahtumassa on maskisuositus.

Kuti-lehteä julkaisee vuonna 2005 perustettu nykysarjakuvayhdistys Kutikuti ry. Kutikuti edistää uuden, taiteellisesti korkeatasoisen sarjakuvan asemaa. Kuti-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se esittelee sarjakuvaa eri näkökulmista. Vuonna 2006 perustettu lehti on jaossa paperisena ilmaisjakelulehtenä valikoiduissa toimipisteissä 14 kaupungissa ympäri Suomea. Lehti on lisäksi luettavissa digitaalisesti ympäri maailman. Ilmaisjakelu on lehdelle elintärkeä edellytys — tavoitteena on saattaa nykysarjakuva uusien yleisöjen ulottuville ja laajentaa lukijoiden ymmärrystä sarjakuvasta taidemuotona.

Kuti #62 -lehteä tuki Suomen Kulttuurirahasto.

Lehden taiteilijat: Markku Miettinen, Maria Tani, Riina Noro, Otto Kasvio, Karel Alanurm, Deadjool, Mikael Kaaronen, Elina Pekkala, Niko Koivumäki, Tomi, Rosa Haikarainen, Julle, Joni Myllymäki, Lype, Juhani Rusanen
Kansikuva: Rosa Haikarainen
Päätoimittaja & ulkoasu: Miissa Rantanen
Painos: 6500 kpl
Lehden digiversio PDF-muodossa: www.issuu.com/kutikuti/docs/kuti62_pdf_web

Julkaistu: 15.12.2021