Kaikki uutiset

Julkaistu: 21.11.17

Marianne, Hugo ja Lotte kuvaamassa

 Out by Art -kuvaukset alkaneet

”Out by Art – videokuvauksia Nordic Outsider Art – yhteisössä” on kokeellinen ja innovatiivinen elokuvaprojekti pohjoismaisilta Outsider – taiteen tekijöiltä.

Out by Art syntyi NOA Nordic Outsider Art -projektin hankekumppaneiden ideasta. Projekti perustuu luovaan luomiseen pohjoismaisen Outsider – taiteen parissa, johon kuuluu taiteilijoita Ruotsista, Islannista, Tanskasta ja Suomesta. 

 

Out by Art -videotyöryhmä raportoi

Pohjoismaiset taiteilijat tekevät omia taide-elokuvia. Hugo Karlson Inutista, Ruotsista sai valmiiksi hänen elokuvansa nauhoitukset tällä viikolla. Hänen elokuva oli ensimmäinen viidestä taide-elokuvasta, jonka tulemme tekemään tämän projektin aikana. Hugon elokuva sai inspiraatiota hänen omista maalauksistaan, jotka ovat tarkkoja ja hyvin herkkiä. Elokuvassa maalaukset heräävät henkiin salaperäisellä ja odottamattomalla tavalla.

Marianne Schmidt tekee dokumenttielokuvaa Out by Art -prosessista. Schmidt on tehnyt useita haastatteluja ja ollut mukana kuvaamassa Hugon prosessia. Marianne jatkaa hänen dokumenttielokuvan kuvaamista koko projektin ajan. Elokuvassaan hän keskittyy eri pohjoismaisiin taiteilijoihin ja heidän luovaan prosessiinsa.

Ruotsista siirrymme kohta tulevia kuvauksia varten Islantiin ja Tanskaan (Marraskuu 2017) ja lopulta Suomeen alkuvuodesta 2018. Hämeenlinnassa kansainvälinen elokuvaryhmä nähdään tammi-helmikuun vaihteessa. Suomessa mukana on Kettukin lisäksi Kaarisilta ry.

Tämä projekti jatkuu syksyn ja talven 2017 ja kevään 2018 aikana, ja sen ensi-ilta on Tukholmassa huhtikuussa 2018. Ensi-illassa kaikki osallistuvat taiteilijat tulevat olemaan paikanpäällä esittämässä ja puhumassa elokuvastaan.

Lisää päivityksiä tulossa matkan varrella!

Out by Art projektia rahoittaa Kulturbryggan (Ruotsi).

Lisätiedot Päivi Lilja paivi.lilja@kettuki.fi
tai ohjaaja, projektin tuottaja Sven Blume 
info@svenblume.se
www. svenblume.se
+46 73 578 8822

Kaikki uutiset

17.05.19 | Aguélimuséet, Sala, Ruotsi

Nordic Outsider Craft

15.05.19

Kulttuuria kaikille -palvelu hakee tuottajaa

17.04.19 | Pertin valinta, Helsinki

Kalevi Helvetin juhlanäyttelyssä New Yorkin rutto

08.04.19

Uuden Perliinin muraali sai apurahan Unto ja Kyllikki Lipsasen säätiöltä

03.04.19 | Galleria Art Kaarisilta Helsinki

Art People 17.4. - 12.5.2019

Sivu 1 / 47    »