Näyttelyt

Julkaistu: 14.10.19

Taidekeskus Into ry 10 vuotta

18.10.-24.11.2019
Brinkkalan galleria, Vanha Suurtori 5, 20500 Turku
Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18

Taidekeskus Into ry:n juhlanäyttelyssä esitellään kuvataidetta, videotallenteita sekä yhteisötaiteena tuotettuja mosaiikkiveistoksia Inton 10-vuotisen taipaleen varrelta. Samalla esitellään Inton tähänastista toimintaa erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetoiminnan kehittäjänä Turun alueella.

Juhlanäyttely on matka aivan erityisen taiteen maailmaan sekä erityistaidetoiminnan juurruttamiseen ja tunnetuksi tekemiseen. Näyttelyn suojelijana toimii juurruttamisen asiantuntija, emeritus ylipuutarhuri, puutarhaneuvos Arno Kasvi.

Taidekeskus Into ry

Vuonna 2009 perustetun Taidekeskus Into ry:n tavoite on, että taidetoiminta olisi entistä laajemmin mahdollista kaikille erityisryhmiin kuuluville niin harrastuksena kuin täysipäiväisenä työtoimintana. Varsinaista erityisryhmien taideopetusta järjestetään Turun suomenkielisessä työväenopistossa, jossa myös Inton ammattitaiteilijat toimivat taiteenopettajina. Inton oma galleria ja työtilat sijaitsevat KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen tiloissa Pompossa Ravattulassa.

Inton piirissä on vuosien varrella toiminut lukuisia erityisryhmiin kuuluvia taiteentekijöitä, joiden joukosta löytyy niin alan harrastajia kuin valtakunnallista ja kansainvälistäkin tunnustusta saaneita taiteilijoita. Yhteisötaidetta tuotetaan ryhmässä, johon kuuluu niin erityistä tukea tarvitsevia kuin muita taiteentekijöitä Turun suomenkielisen työväenopiston kursseilta. Keväällä 2019 Into ry sai Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston apurahan kehitysvammaisille suunnattua performanssiprojektia varten.

https://taidekeskusinto.weebly.com/

https://www.instagram.com/taidekeskusinto/?hl=fi

Kaikki näyttelyt

16.01.20 | Messukylän kirjasto Tampere

SALMIAKKIBAARISSA

14.01.20

Haku Kettukin taiteilijamatrikkeliin on avoinna

08.01.20 | Galleria Laikku Tampere

UHANALAISET

07.01.20

Koulutusinfo Kaarisillassa

07.01.20 | Galleria Kulma, Taidetehdas Porvoo

Pelin henki

20.12.19 | Art Kaarisilta

MUOTOKUVIA Kaarisillan ryhmänäyttely

18.12.19

Taidepesulan Maria Tani mukana Monochromatic Minds -teemanäyttelyssä Lontoossa

18.12.19 | Linnan galleria Pieksämäki

Elias Pylvänäinen – Supersankareita

Sivu 1 / 35    »