Näyttelyt

Julkaistu: 14.10.19

Taidekeskus Into ry 10 vuotta

18.10.-24.11.2019
Brinkkalan galleria, Vanha Suurtori 5, 20500 Turku
Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18

Taidekeskus Into ry:n juhlanäyttelyssä esitellään kuvataidetta, videotallenteita sekä yhteisötaiteena tuotettuja mosaiikkiveistoksia Inton 10-vuotisen taipaleen varrelta. Samalla esitellään Inton tähänastista toimintaa erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetoiminnan kehittäjänä Turun alueella.

Juhlanäyttely on matka aivan erityisen taiteen maailmaan sekä erityistaidetoiminnan juurruttamiseen ja tunnetuksi tekemiseen. Näyttelyn suojelijana toimii juurruttamisen asiantuntija, emeritus ylipuutarhuri, puutarhaneuvos Arno Kasvi.

Taidekeskus Into ry

Vuonna 2009 perustetun Taidekeskus Into ry:n tavoite on, että taidetoiminta olisi entistä laajemmin mahdollista kaikille erityisryhmiin kuuluville niin harrastuksena kuin täysipäiväisenä työtoimintana. Varsinaista erityisryhmien taideopetusta järjestetään Turun suomenkielisessä työväenopistossa, jossa myös Inton ammattitaiteilijat toimivat taiteenopettajina. Inton oma galleria ja työtilat sijaitsevat KTO Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen tiloissa Pompossa Ravattulassa.

Inton piirissä on vuosien varrella toiminut lukuisia erityisryhmiin kuuluvia taiteentekijöitä, joiden joukosta löytyy niin alan harrastajia kuin valtakunnallista ja kansainvälistäkin tunnustusta saaneita taiteilijoita. Yhteisötaidetta tuotetaan ryhmässä, johon kuuluu niin erityistä tukea tarvitsevia kuin muita taiteentekijöitä Turun suomenkielisen työväenopiston kursseilta. Keväällä 2019 Into ry sai Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston apurahan kehitysvammaisille suunnattua performanssiprojektia varten.

https://taidekeskusinto.weebly.com/

https://www.instagram.com/taidekeskusinto/?hl=fi

Kaikki näyttelyt

24.06.20 | Galleria Art Kaarisilta

KESÄNÄYTTELY II

28.05.20

Kettukissa henkilöstövaihdoksia

25.05.20

Kettukin vuoden taiteilijahaku avoinna! Valitsijana kuvataiteilija Mika Karhu

18.05.20

Antero Laineen Bussipysäkillä Suomen edustajana YKn kansainvälisessä The Future We Want taidekilpailussa

17.05.20 | Virtuaalinäyttely

Aleksiina Salmi: 22q eläintarhapäivä 2020

14.05.20

Road to the EOA Hämeenlinna Conference webinaarisarjassa etsitään yhteistä ymmärrystä

12.05.20

Kettukin hallitukseen uudenlaista osaamista

30.04.20

Koronapandemian vaikutukset Kettukissa

Sivu 1 / 37    »