Outsider Art Festival 12.-21.8.2022

OAF on festivaali kaikille ulkopuolisuutta kokeneille

OAF ohjelma tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä outsider-taiteen, musiikin, esittävän taiteen, elokuvien ja kirjallisuuden ystäville. Valitse omat suosikkisi ja tule mukaan! Tapahtumia on livenä ja verkossa, suurimpaan osaan on vapaa pääsy.

Tässä OAF tiimin tärpit avajaispäivän festarikierrokselle 12.8.2022. Kaikki OAF tapahtumat ovat turvallisia ja esteettömiä. Festivaalin ytimessä ovat erityisten festarioppaiden ja taiteen tekijöiden yleisön kohtaamiset kaupungin eri tapahtumapaikoissa. Festarioppaina toimivat Autismisäätiön, Kukunorin ja Pertin valinnan työryhmät sekä helsinkiläiset nuoret.

Avajaispäivän ohjelma 12.8.2022

Avajaispäivän ohjelma alkaa taidenäyttelyllä Helsingin taidemuseo HAMissa, missä OAF ryhmänäyttely on auki yleisölle klo 15 alkaen. HAM Kulmassa tapaat myös taiteilijoita ja Autismisäätiön festivaalioppaat.

Ohjelma jatkuu Musiikkitalolla. Pysähdy katsomaan Jyrki Haapalan ohjaama Veneh-elokuva,
joka kuvaa karjalaisia häärituaaleja. Elokuva alkaa klo 17.00, jonka jälkeen pääset
laulamaan karjalankielisiä karaokelauluja klo 18.30 saakka. Esilaulajina toimivat Karjalan kielen ja kulttuurin asemaa edistävän Parempi Pajot -hankkeen muusikot.

Päätä ilta kanssamme juhlavasti True Equality Juhlissa Musiikkitalon Klubilla klo 19.00-22.00. Juhlissa nautitaan huippukokkien, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien valmistama Taste of OAF -menu hyvässä seurassa ja OAF artistivieraista nauttien. Illan menusta ja kattauksesta vastaavat Sami Helle ja Teresa Välimäki, OAF catering tiimin mentori Paul Hickman sekä Pertin Valinnan ja Alvi ry:n työryhmät. Tilaisuus on cocktailtilaisuus. Yhteistyössä Musiikkitalo, Compass Group Finland ja True Equality -kumppanit.

OAF ohjelma jatkuu koko viikon. Pertin Valinnassa on toinen osa näyttelystä ja elokuvat ovat nähtävillä Oodin Kino Reginassa. Sirkusesitys koko perheelle nähdään Oodin Satumatolla.

OAF musiikkiohjelma esitetään torstaina 18.8. ja lauantaina 20.8. G Livelabissa. Esityksiä ja OAF Talks -keskusteluohjelmaa pääsee seuraamaan koko viikon ajan HAM Kulmassa.

Online ohjelma on esillä OAF Online Stagella ja OAF virtuaalisessa galleriassa (Arilyn) sekä Radio Helsingissä.

OAF 2022 Festivaalisivusto ja Festivaaliohjelma

Huomaathan, että True Equality -juhlat ja G Livelabin keikat ovat maksullisia tilaisuuksia.

Molempiin pääsee True Equality -kannatuslipulla. (Kutsuvieraat ja taiteilijat eivät tarvitse lippua, akkreditoinnit hoitaa tanja@pertinvalinta.fi)

Jos tulet kauempaa, majoitu mukavasti Klaus K:ssa

Jos olet Jyväskylän seudulla, käy kurkkaamassa OAF pop up Sairaala Novassa!

Kesäisin terveisin, OAF tiimi

Julkaistu: 12.8.2022