Pieksämäen Taidekatu: Aikamatkalla menneestä tulevaan - Taidepesulan taiteilijoita ja 12 muuta taiteilijaa

24.05.2024 - 28.07.2024 | Pieksämäen keskustan liiketilojen ikkunat

Taidekatu logo

Pieksämäen keskustan liiketilojen ikkunat herättävät taiteen eloon 24.5.-28.7.2024 välisenä aikana, kun Taidekatu Pieksämäki tempaisee näyttelyn pystyyn kuudennen kerran Pieksämäen keskusta-alueelle teemalla ”Aikamatkalla – menneestä tulevaan”. Lähes kahdenkymmenen näytteilleasettajan kattaus tarjoaa taide-elämyksiä kuvataiteilijoista kädentaitajiin.

Taidekatu-kävelyllä voi kiertää Pieksämäen keskustassa järjestettävää taidenäyttelyä oppaan johdolla. Kierros starttaa Kulttuurikeskus Poleenilta (Savontie 13) ja on avoin kaikille kiinnostuneille. Maksuttomia kierroksia järjestetään neljänä keskiviikkona: 29.5.,
5.6., 12.6. ja 19.6.2024, aloitus Poleenilta klo 17.30.

Taidekatu 2024 esittelee monipuolisen joukon taiteilijoita, joiden teokset kutsuvat katsojat matkalle menneisyyden muistoihin ja tulevaisuuden unelmiin.

Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesula on taidestudio Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa. Taidepesulan villi kirjopyykkiohjelma on käynnissä sekä Nenonpellon että Pieksämäen keskustan taidestudiotiloissa. Taidepesula toimii erityistaidetoiminnan kentällä ja haluaa olla mahdollisuuksien tila, jossa taiteentekijät ja taiteilijat voivat toteuttaa omia luovia ideoitaan. Tänä vuonna Taidepesula tekee Taidekadulla Tähtisumusukelluksen!

Näyttelyn muut taiteilijat:
Sami Funke, Hannele Haatainen, Anja Hoviniemi, Rael Jarmas, Asta Junttila, Kenttu Keinänen, Tarja Lampinen, Henna Makkonen, Jone Matilainen, Ari Rantanen, Erik Rytkönen ja Viljami T.

Taidekatu 2024 tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja paikalliseen kulttuuriin sekä nauttia kesän kauneudesta Pieksämäellä.

Julkaistu: 3.6.2024