Hankkeet

NOA-projektin tavoitteena on vahvistaa pohjoismaisten outsider-taiteen toimijoiden välistä yhteistyötä ja kehittää yhteistoiminnallisesti innovatiivisia ja laadukkaita menetelmiä taidestudioiden toimintaan. NOA parantaa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden sekä taidestudioiden ohjaajien ammatillista osaamista kansainvälisessä ympäristössä. NOA-projektia rahoittaa Pohjoismainen kulttuurirahasto.

Projektia hallinnoi Kettuki. Muut projektikumppanit ovat GAIA Museum Outsider Art (Tanska), Kaarisilta (Suomi), Inuti (Ruotsi) ja List án landamæra (Islanti). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAHJAKAS SUOMI - Taidelahjoja meille kaikille erityistä tukea tarvitsevilta lahjakkailta nuorilta

Kettuki ry ja Kiipulan ammattiopisto toteuttavat Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi yhteisen Lahjakas Suomi –hankkeen. Lahjakas Suomi -hankkeessa erityistä tukea tarvitsevat lahjakkaat lapset ja nuoret tekevät taideteoksia ja lahjoittavat ne heille merkityksellisille ihmisille tai yhteisöille Hämeessä. Lahjojen antaminen on hyvä tapa kiittää itselle tärkeitä toimijoita Suomen juhlavuonna.

Lahjojen antamisella tuodaan näkyväksi erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten lahjakkuutta. He ovat potentiaalisia taiteen tekijöitä ja taideteos taas on lahja yksilölle, yhteisölle ja koko yhteiskunnalle.

Lahjakas Suomi -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lue lisää hankkeesta täältä.

 

 

 

OSATA -kehittämishankkeessa (2016-2020) tavoitteena on lisätä erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden osallisuutta. Jokaisella ihmisellä on oikeus täyttää oma potentiaalinsa yksilönä ja yhteisönsä jäsenenä. Hankkeessa edistämme tätä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden pyrkimystä taiteessa.

OSATA -hankkeessa pilotoitavassa O-Lab -nykytaidetyöpajassa erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat ovat taidelaborantteja, jotka tutkivat ja reflektoivat ympäröivää maailmaa ja omia tuntojaan nykytaiteen moniaistisia menetelmiä hyödyntäen. Tavoitteena on samalla luoda suotuisat olosuhteet mielenkiintoisen ja merkityksellisen nykytaiteen synnylle. Näin hanke rikastaa ja monipuolistaa koko kulttuurin kenttää, myös marginaalisena pidetyn erityistaiteen ulkopuolella.

OSATA-hanketta hallinnoi Kettuki. O-Lab -toimintaa rahoittavat Hämeenlinnan kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus. Seuraa O-laboratorio -työskentelyä facebookissa O-Lab taidelaboratorio -ryhmässä

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HANKKEIDEN LOPPURAPORTTEJA

Tartu siveltimeen loppuraportti 2013

Iittalan Kulttuuritalohanke loppuraportti 2012