Kaikki uutiset

Julkaistu: 18.09.17

Linnan Galleriassa avautuu 22.9.2017 klo 10 Minna Vaaran yksityisnäyttely ”Enkelit ja ihmiset”.

Tervetuloa avajaisiin! 

Linnan Galleria

Keskuskatu 20, 76100 Pieksämäki

 

Minna Vaara (s.1993) on piirrellyt lapsesta saakka. Tiiviimmin kuvataide on ollut osana hänen elämäänsä ainakin viiden vuoden ajan. Luonteenomaista Minnan taiteelle on ennakkoluuloton värimaailma ja vahva ilmaisu. Kuva-aiheissa toistuu eläin- ja ihmisaiheiden lisäksi enkelit ja uskonnolliset teemat.

Minna Vaaran teokset tuntuvat usein kertovan tarinaa. Joskus aiheet ovat kipeitäkin, mutta yhtä lailla Minnan taiteessa on läsnä elämästä nauttiva ja voimaannuttava puolensa. Näin Minna Vaara kuvailee taiteentekemistään ja tärkeää aihettaan, enkeleitä:

”Viihdyn taiteen parissa. Omakohtaiset kokemukset siirtyvät maalauksiini ja piirroksiini luonnostaan. Enkeliaiheita tulee ajatuksiin ja ne tuovat turvallisuutta omaan mieleen. Elämässä on käynyt hyviä asioita ja pahoja asioita, niistä on selvitty.”

Minna Vaaran taide oli tärkeässä roolissa 20.9. Nenonpellon Vaalijalassa järjestetyssä valtakunnallisessa kirkkopyhässä. Hän suunnitteli tapahtuman logon ja ulkoasun yhdessä Taidepesulan kanssa.

 

 

Linnan Cafén galleriassa järjestetään vaihtuvia taidenäyttelyitä. Linnan Galleria on kaikille taiteilijoille avoin näyttelytila. Linnan Galleria on kiinnostunut tekemään yhteistyötä mm. suomalaisen erityistaidetoiminnan verkoston ja paikallisten kuvataiteilijoiden kanssa.

Taidepesula on vuonna 2005 perustettu erityistä tukea tarvitsevien taiteentekijöiden mahdollisuuksien tila. Rohkaisemme ja tuemme yksilöllisesti kunkin asiakkaan itseilmaisua ja omintakeista tapaa luoda.

 

 

Satu Tani

Kuvataiteilija (AMK), taideohjaaja, galleriavastaava

050-3899389, satu.tani@vaalijala.fi (näyttelyä koskevat tiedustelut)

 

Irina Leino

Taidekasvattaja FM

irina.leino@vaalijala.fi

Kaikki uutiset

18.09.17 | Linnan Galleria

Minna Vaara – Enkelit ja ihmiset

11.09.17 | Hämeenlinna

Ilmoittautuminen käynnissä! Kettukin verkostoseminaarissa asiaa aktivismista erityistaidetoiminnassa

04.09.17 | Peijaksen sairaala

HUUMA

04.09.17 | Galleria Art Kaarisilta

JUHLAT

28.08.17

Taidelahja Hämeenlinnan Validia-kodin ikäihmisille

Sivu 1 / 30  >  >>