Verkostoseminaarit

 

Muutoksessa - Aktivismi erityistaidetoiminnassa
Kettukin verkostoseminaari 2017

Ilmoittaudu seminaariin tästä! Viimeinen ilmoittautumispäivä 30.10.2017.

Seminaari torstaina 2.11.2017 klo 9-17
Wetterhoff-talo
Palokunnankatu 9 (2. kerros), Hämeenlinna
Tilaan on esteetön pääsy.

Osallistumismaksu, (sisältää ohjelma, seminaarimateriaali, aamupala, lounas ja päiväkahvi):

75 €
35 € opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset
60 € Kettuki ry:n jäsenet

 

Ohjelmassa mm. 

Ilmiöitä - teoista sanoihin | Jaakko Blomberg on yksi Helsinki Urban Art ry:n perustajista, joka on tehnyt lukuisia tapahtumia, kampanjoita, taideprojekteja, ideointia, konsultointia, luentoja, tutkimusta ja somekampanjoita. Hän on tilanteen mukaan tuottaja, aktivisti, taiteilija tai tutkija, jonka työn keskiössä ovat kaupunkikulttuuri, ihmiset ja yhteisöllisyys.

Taideohjauksen monet menetelmät | Gunilla Lagergren on Tukholmalaisen Linnean taidekoulun pitkäaikainen opettaja ja johtaja. Lagergren opettaa muotoilua ja keramiikkaa. Verkostoseminaarissa Lagergren esittelee erilaisia hyväksi havaitsemiaan opetusmenetelmiä erityistaidetoiminnassa.

Vammaistaiteesta craftivismiin -taiteella vaikuttamisen monet muodot | Minna Haveri on helsinkiläinen vapaa tutkija ja taidekasvattaja. Haverin vuonna 2010 julkaistu väitöskirja käsittelee suomalaista nykykansataidetta sen eri konteksteissa. Hän toimii aktiivisesti kulttuurialan järjestötyössä, muun muassa Kettukin varapuheenjohtajana ja ITE ry:n hallituksessa.

”Me tehtiin Euroopan laajuista vammaispolitiikkaa” | Sami Helle on toimittaja, muusikko ja aktivisti sekä Kettukin hallituksen jäsen. Helle työskentelee Helsingissä Lyhty -työpajassa. Hän toimii aktiivisesti ja monin keinoin ihmisoikeusrintamalla tavoitteenaan parantaa kehitysvammaisten ihmisten oikeuksia. Helle tunnetaan aiemmin tänä vuonna lopettaneen punk-yhtye Pertti Kurikan nimipäivien basistina.

Design ja tarinat | Riina Noro on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka kiinnostuksen kohteita on muun muassa neurologia, nerot, mytologia ja kulttuurihistoria. Noro luo taiteessaan kokonaisia maailmoja ja hän näkee taiteen tekemisen vaikuttamisen mahdollisuutena. Noro työskentelee Autismisäätiön Vallilan toimipisteessä ja on jäsen Sinisen sirkuksen kollektiivissa.

Positiivinen vaikutus | Elisa Lientola on Taiken Hämeen alueen läänintaiteilija, joka edistää työssään taiteilijoiden työskentely- ja toimeentuloedellytyksiä. Lientola on kuvanveistäjä ja hän on toiminut monissa taideyhdistyksissä edistäen taiteen näkyvyyttä ja saatavuutta. Lientola toimii lukuisissa luottamustehtävissä kuntapolitiikassa.

 

 

 

 

Hyvät näkymät verkostoseminaari 2016
Yhteyksiä Connections verkostoseminaari 2015 
Erityistaiteen verkostotapaaminen 2014
Verkostotapaaminen 2013

Kettuki järjestää vuosittain valtakunnallisen verkostoseminaarin, joka on suunnattu taide-, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan toimijoille sekä opiskelijoille. Verkostoseminaarissa tavataan muita alan toimijoita, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin. Verkostoseminaariin kutsutaan alan asiantuntijoita Suomen lisäksi ulkomailta ja siellä esitellään esimerkiksi hyviä käytäntöjä.