Verkostoseminaarit

 
 

Ohjelmassa oli mm. 

Ilmiöitä - teoista sanoihin | Jaakko Blomberg on yksi Helsinki Urban Art ry:n perustajista, joka on tehnyt lukuisia tapahtumia, kampanjoita, taideprojekteja, ideointia, konsultointia, luentoja, tutkimusta ja somekampanjoita. Hän on tilanteen mukaan tuottaja, aktivisti, taiteilija tai tutkija, jonka työn keskiössä ovat kaupunkikulttuuri, ihmiset ja yhteisöllisyys.

Vammaistaiteesta craftivismiin -taiteella vaikuttamisen monet muodot | Minna Haveri on helsinkiläinen vapaa tutkija ja taidekasvattaja. Haverin vuonna 2010 julkaistu väitöskirja käsittelee suomalaista nykykansataidetta sen eri konteksteissa. Hän toimii aktiivisesti kulttuurialan järjestötyössä, muun muassa Kettukin varapuheenjohtajana ja ITE ry:n hallituksessa.

Design ja tarinat | Riina Noro on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka kiinnostuksen kohteita on muun muassa neurologia, nerot, mytologia ja kulttuurihistoria. Noro luo taiteessaan kokonaisia maailmoja ja hän näkee taiteen tekemisen vaikuttamisen mahdollisuutena. Noro työskentelee Autismisäätiön Vallilan toimipisteessä ja on jäsen Sinisen sirkuksen kollektiivissa.

Taideohjauksen monet menetelmät | Gunilla Lagergren on Tukholmassa sijaitsevan Linnean taidekoulun pitkäaikainen opettaja ja johtaja. Lagergren opettaa muotoilua ja keramiikkaa. Verkostoseminaarissa Lagergren esittelee erilaisia hyväksi havaitsemiaan opetusmenetelmiä erityistaidetoiminnassa.

Online Art Work Shop: Mental Health Voice | Kate Simms on taiteen tekijä, joka on tehnyt pitkän uran yritysmaailmassa ennen uraansa taiteen parissa. Simms elää mielenterveysongelmien kanssa ja hän käyttää taidetta hyvinvointinsa tukena. Englantilaisen taidetoimija Outside Inin lähettiläänä ja Step Up –työpajaohjaajana Katella on ollut mahdollisuus tukea ja mentoroida muita taiteilijoita ympäri Englantia. Hänen töitään on esitelty lukuisissa näyttelyissä ja niitä löytyy myös yksityiskokoelmista.

Positiivinen vaikutus | Elisa Lientola on Taiken Hämeen alueen läänintaiteilija, joka edistää työssään taiteilijoiden työskentely- ja toimeentuloedellytyksiä. Lientola on kuvanveistäjä ja hän on toiminut monissa taideyhdistyksissä edistäen taiteen näkyvyyttä ja saatavuutta. Lientola toimii lukuisissa luottamustehtävissä kuntapolitiikassa.

 

 

 

  Muutoksessa - Aktivismi erityistaidetoiminnassa 2017 
Hyvät näkymät verkostoseminaari 2016
Yhteyksiä Connections verkostoseminaari 2015 
Erityistaiteen verkostotapaaminen 2014
Verkostotapaaminen 2013

Kettuki järjestää vuosittain valtakunnallisen verkostoseminaarin, joka on suunnattu taide-, kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan toimijoille sekä opiskelijoille. Verkostoseminaarissa tavataan muita alan toimijoita, kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin. Verkostoseminaariin kutsutaan alan asiantuntijoita Suomen lisäksi ulkomailta ja siellä esitellään esimerkiksi hyviä käytäntöjä.