Taidekurssit

Kettuki järjestää sekä tarjoaa taideopetusta, -ohjausta ja -mentorointia. Taiteilijoille sekä työ- ja toimintakeskuksissa toimiville erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden ohjaajille järjestetään lyhytkestoisia kursseja. Ohjaajiksi kutsutaan asiantuntijoita erityistaidetoiminnan alueelta sekä ansioituneita erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita.

Ateljee K:ssa Hämeenlinnan seudulla asuvat erityistä tukea tarvitsevat taiteesta kiinnostuneet henkilöt voivat tehdä taidetta omista lähtökohdistaan käsin.
Ateljee K toteutuu yhteistyössä Vanajaveden opiston kanssa.

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2022-23 kursseille alkaa 9.8.2022

Taidemaalauksen erityiskurssi I

Ti: 09.00-11.15 

Paikka: Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1, 13100 Hämeenlinna

Syyslukukausi: 6.9.–22.11.2022 (kertoja: 11)
Kevätlukukausi: 17.1.–4.4.2023 (kertoja: 11)

Vanajaveden opiston kanssa yhteistyössä järjestettävä kuvataidekurssi erityistä tukea tarvitseville (esim. autisminkirjon ihmisille ja kehitysvammaisille) taiteen harrastajille. Ryhmä sopii itsenäisesti kurssilla pärjääville tai oman henkilökohtaisen avustajan kanssa osallistuville. Voit kokeilla eri tekniikoita esimerkiksi akryyli- akvarelli-, pastelli- ja kangasvärimaalausta. Maalataan ja piirretään omia ideoita ja opettajan antamia aiheita. Voit tutustua myös keramiikan tekemiseen. Saat henkilökohtaista tukea käytännön asioissa ja ohjausta kuvan tekemisessä. Voit olla aloitteleva kuvan tekijä tai kokeneempi harrastaja. Tutustut uusiin materiaaleihin ja uusiin ihmisiin, toteutat itseäsi maalaamalla ja opit uusia maalaustekniikoita.

Ohjaajana taidemaalari Katri Stenberg.

Kurssi nro: 1103115

Ilmoittaudu kurssille täältä

 

Taidemaalauksen erityiskurssi 2

Ti: 12.30-14.45 

Paikka: Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1, 13100 Hämeenlinna

Syyslukukausi: 6.9.–22.11.2022 (kertoja: 11)
Kevätlukukausi: 17.1.–4.4.2023 (kertoja: 11)

Vanajaveden opiston kanssa yhteistyössä järjestettävä kuvataidekurssi erityistä tukea tarvitseville (esim. autisminkirjon ihmisille ja kehitysvammaisille) taiteen harrastajile. Ryhmä sopii itsenäisesti kurssilla pärjääville tai oman henkilökohtaisen avustajan kanssa osallistuville. Voit kokeilla eri tekniikoita esimerkiksi akryyli- akvarelli-, pastelli- ja kangasvärimaalausta. Maalataan ja piirretään omia ideoita ja opettajan antamia aiheita. Voit tutustua myös keramiikan tekemiseen. Saat henkilökohtaista tukea käytännön asioissa ja ohjausta kuvan tekemisessä. Voit olla aloitteleva kuvan tekijä tai kokeneempi harrastaja. Tutustut uusiin materiaaleihin ja uusiin ihmisiin, toteutat itseäsi maalaamalla ja opit uusia maalaustekniikoita.

Ohjaajana taidemaalari Katri Stenberg.

Kurssi nro: 1103116

Ilmoittaudu kurssille täältä

Taidelaboratorio

Ti: 17.00-19.15 

Paikka: Kumppanuustalo, Kirjastokatu 1, 13100 Hämeenlinna

Syyslukukausi: 6.9.–22.11.2022 (kertoja: 11)
Kevätlukukausi: 17.1.–4.4.2023 (kertoja: 11)

Taidelaboratorio on kokeilevan taiteen tekemisen kurssi kehitysvammaisille, autismin kirjon ihmisille ja muille erityistä tukea tarvitseville. Ryhmä sopii itsenäisesti kurssilla pärjääville tai oman henkilökohtaisen avustajan kanssa osallistuville. Kokeillaan erilaisia materiaaleja ja tekniikoita. Kurssilla käy mahdollisesti myös vierailevia taiteilijoita ohjaamassa yhdessä kurssin oman ohjaajan kanssa. Saat henkilökohtaista tukea käytännön asioissa ja ohjausta kuvan tekemisessä. Voit olla aloitteleva kuvan tekijä tai kokeneempi harrastaja. Tutustut uusiin taiteen tekniikoihin, uusiin ihmisiin ja pääset toteuttamaan ideoitasi.

Ohjaajana taidemaalari Katri Stenberg.

Kurssi nro: 1103117

Ilmoittaudu kurssille täältä

Teatterikurssi erityistä tukea tarvitseville aikuisille

Ma: 16.00-17.30

Huom. muuttunut paikka! 
Tavastia, S-rak. Tiimiluokka 202, Hattelmalantie 8 Hämeenlinna

Syyslukukausi: 5.9.–28.11.2022 (kertoja: 12)
Kevätlukukausi: 9.1.–17.4.2023 (kertoja: 13)

Vanajaveden opiston kanssa yhteistyössä järjestettävä kurssi kehitysvammaisille ja autisminkirjon aikuisille, jotka pärjäävät ilman henkilökohtaista avustajaa. Kurssilla tutustutaan teatteri-ilmaisun eri osa-alueisiin rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä. Aikaisempaa kokemusta teatterin tekemisestä ei tarvita. Kurssilla tehdään kontakti- ja luottamusharjoituksia, harjoitellaan improvisaatiota ja sanatonta ilmaisua, opetellaan kohtauksen rakentamista ja roolityöskentelyä. Kurssilla on mahdollisuus harjoitella esiintymistä, vahvistaa vuorovaikutus-ja tunnetaitoja sekä löytää uusia keinoja ilmaista itseä. Mukaan tarvitset vaatteet, joissa on hyvä liikkua.

Ohjaajana Mirka Weimar

Kurssi nro: 1102102

Ilmoittaudu kurssille täältä

 

 

Katso ajankohtaisia uutisia: www.facebook.com/ateljeek