AVOIN TYÖPAIKKA: Taiteilijamentori, Kettuki ry

Etsimme taiteilijamentoria Kettukin taiteelliseen toimintaan

Kettuki ry on erityistaidetoiminnan alan eri toimijoita yhdistävä valtakunnallinen keskusjärjestö, joka on perustettu v. 2002. Jäsenistöön kuuluu taiteilijoita, taiteen ja sosiaalialan asiantuntijoita sekä 20 yhteisöjäsentä, joista osa valtakunnallisia ja osa alueellisia toimijoita kuten taidestudioita, joiden toiminta on suunnattu erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille. Yhdistävä tekijä on kiinnostus erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta kohtaan ja halu toimia kulttuuristen oikeuksien edistämisen puolesta.

 

Taiteilijamentorin tehtäviin kuuluu ammattilaistuen antaminen erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille kuvataiteen alalla sekä Kettukin näyttelytoiminnassa avustaminen.

 

Mentoroitavat voivat olla joko yksittäisiä erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita tai tuettua taidetoimintaa järjestäviä organisaatioita. Mentorointia voidaan toteuttaa sekä etä- että lähitapaamisissa mentoroitavien tarpeen mukaisesti.

 

Kettukin kevään 2024 näyttelytoimintaan sisältyvät Kettukin vuoden taiteilijan näyttelyvalmistelut 17.3.-21.3.2024 Viljandissa, Virossa, pohjoismaisen yhteistyön projekti toukokuun alussa Porvoossa sekä muistonäyttelyn järjestäminen kesäkuussa Hämeenlinnassa.

 

Työtehtävät sisältävät itsenäistä etätyöskentelyä sekä matkustamista.

 

Taiteilijamentorin työkumppanina toimii Kettukin toiminnanjohtaja. Käytössä on yhteinen etätyöympäristö.

 

Toivomme, että olet kuvataiteen ammattilainen, oma itsesi ja sallit sen myös muille ja sinulla on halu kehittää ammatillista vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa.

 

Tarjoamme sinulle innostavan, taidetta ja ihmistä arvostavan syrjimättömän työympäristön.

 

Työn kesto: 11 kuukautta kahden vuoden ajalle 2024–25 taiteilijan kanssa erikseen sovittavalla tavalla jaksotettuna.

Toivomus työn aloittamisajankohdasta: 4.3.2024 / sovittavissa

Toivomus työn jaksottamisesta: 6kk vuonna 2024 (heinä-elokuu ja joulukuu vapaat), 5kk vuonna 2025 keväälle ja syksylle jakautuen.

Palkkaus: 2000 €/kk 80% työaika (30 h/vko)

 

Hakeminen: Lähetä vapaamuotoinen hakemus 23.2.2024 mennessä ja liitä mukaan ansioluettelosi: sirpa.taulu@kettuki.fi

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Sirpa Taulu p. 044 0405 107 / tiedustelut puhelimitse ke 14.2. klo 14–16, pe 16.2. klo 9–10, to 22.2. klo 14–16

 

Lisätietoa Kettukista ja erityistaidetoiminnasta:

 

Kettuki koordinoi ja mukauttaa valtakunnallista visuaalisen alan mentorointiohjelmaa erityistaidetoiminnan alalla. Tämän lisäksi yhdistys ylläpitää alan valtakunnallista taiteilijamatrikkelia, taidekokoelmaa ja tietopankkia, myöntää tunnustuksia, tuottaa julkaisuja, järjestää verkostotapaamisia, tapahtumia ja näyttelyitä sekä tekee edunvalvontatyötä ja neuvontaa. Kettuki on Kulta ry:n, Kuvataiteen talo ry:n, Kehitysvammaliiton sekä European Outsider Art Associationin jäsen.

 

Erityistaidetoiminnan alaan kuuluu kehitysvammaisten, autismikirjon henkilöiden sekä laaja-alaisia oppimisen haasteita omaavien henkilöiden taidetoiminta. Erityistaidetoiminnan käsite kuvaa toiminnan rakenteellista tasoa, jossa taide syntyy tuetussa ympäristössä. Itse taiteilijat ja/tai taide ei tarvitse erityis- liitettä.

 

Jos ala on sinulle vieras, suosittelemme aloittamaan tutustumisen täältä:

Usein kysytyt kysymykset – Kettuki

 

Jos edelleen olet kiinnostunut, suosittelemme jatkamaan täällä:
KETTUKI_opas_yhdenvertainen_taide_saavutettava_pdf.pdf

Julkaistu: 9.2.2024