Kuvataiteilija Raija Raitiolle tunnustus elämäntyöstä

Vasemmassa yläkulmassa mustavalkoinen hymyilevä potrettikuva Raija Raitiosta ja oikealla ja alla viisi kuvaa Raijan teoksista. Oikealla ylhäällä teksti Raija Raitio tunnustus elämäntyöstä.

Kettuki myönsi Kaarisilta studiossa työskentelevälle Raija Raitiolle tunnustuksen upeasta elämäntyöstään taiteilijana.

”Raition teoksista huokuu keskittynyt ja kerroksellinen tapa työskennellä. Hänen pitkä uransa ja laadukas tuotantonsa toimivat hienona esimerkkinä nuoremmille ja tuleville taiteen tekijöille”, kommentoi Kettukin taiteellinen toimikunta valintaperusteluaan.

Vuonna 2006 kuva-artesaaniksi valmistunut Raija Raitio (s.1948) on työskennellyt taiteilijana jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Raition teoksia on nähty lukuisissa näyttelyissä ympäri Suomea sekä Eurooppaa vuodesta 2001 alkaen. Kymmenien ryhmänäyttelyiden lisäksi, Raition yksityisnäyttelyt RAIJA (2022), Maalauksia (2013) ja Puutarhuri (2009) ovat olleet esillä Helsingin Art Kaarisillassa. Hänen teoksiaan löytyy Suomen valtion taidekokoelmasta sekä lukuisista yksityisistä kokoelmista.

Raition jäljittelemätön tapa kuvata maalauksissaan itselleen tärkeitä asioita, kuten luontoa, sen eläimiä, maisemia ja rakennuksia, on lumoava. Teokset vievät mukanaan myös kaukomaille, Raition ulkomaanreissuille, jotka ovat inspiroineet useaa teosta.

Kaarisillasta studiossa työskentelevän Raija Raition teoksia on pian nähtävillä Rajaton taide -näyttelyssä Nastolan Taidekeskus Taarastissa 6-29.9.2023 ja Kahvila Kukkasrinteellä 5-29.9.2023.

Kettuki luovutti tunnustuksen näyttelyn avajaistapahtumassa 3.9.

 

Lisätietoa taiteilijasta:

https://kaarisilta-studio.fi/raija-raitio/

https://www.kettukintaiteilijamatrikkeli.fi/taiteilijat/raija-raitio/

 

Julkaistu: 3.9.2023