Aikahyppy - Milla Hokkanen, Heta Hyvönen, Neea Kyllönen, Pyry Nikula, Kai Pitkänen, Hannah Sklar, Tomi Vainio, Emi Tuominen, Alma Tähti

04.04.2024 - 28.04.2024 | Galleria Art Kaarisilta, Sanomatalo 1.krs, Elielinaukio 1, Helsinki | avoinna ti-pe 10-17, la-su 12-16

Näyttelyjulisteessa on näyttelytietojen lisäksi Tomi Vainion teos Kello vuodelta 2024.

Kaarisillasta valmistuvat kuvataiteilijat esittävät Aikahypyn Galleria Art Kaarisillassa huhtikuussa. Aikahyppy tarjoilee pikakelauksen kolmen vuoden kuvataideopintojen ajalta. Aikahypyssä on mukana piirtämällä, maalaamalla, veistämällä ja taidegrafiikan keinoin toteutettuja teoksia. Toukokuussa häämöttää hyppy valmistumisen jälkeiseen aikaan, tulevaisuuteen.

 

Mukana on töitä yhdeksältä visuaalisen alan artistilta. Milla Hokkanen painottaa töissään teknistä taitavuutta. Heta Hyvönen valmistaa puusta, savesta ja muovista olentoja. Neea Kyllönen työskentelee maalauksen ja taidegrafiikan menetelmin. Hänen töissään on tärkeää värikkyys. Pyry Nikula on kiinnostunut luomaan paikkoja ja hahmoja. Kai Pitkäsen taide näyttää ensikatsomalta sekalaiselta, mutta tarkempi vilkaisu tuo esiin tapahtuman ja harkittuja yksityiskohtia. Hannah Sklar työskentelee mieluiten taidegrafiikan menetelmin. Tomi Vainion taide syntyy omalla painollaan. Emi Tuominen tekee savesta käyttöesineitä. Maalatuilla hahmoillaan Emi haluaa tuoda esiin diversiteettiä. Alma Tähden taide on realistista.

 

Näyttelytyöt ovat valmistuneet kolmevuotisten Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perusopintojen aikana. Kaarisilta järjestää koulutusta yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa vaativan erityisen tuen koulutuksena. Koulutus on kuvataidelähtöistä ja sen suorittanut valmistuu Kuvan toteuttajaksi. Opiskelujen aikana tutustutaan monipuolisesti erilaisiin kuvataiteen menetelmiin ja ilmaisutapoihin. Ideana on, että jokainen opiskelija löytää ja suuntautuu omiin vahvuuksiinsa ja itseään kiinnostaviin menetelmiin.

Julkaistu: 3.4.2024