Art Kaarisilta Maria Vesterinen Poly - Maria Vesterinen

09.06.2021 - 27.06.2021

Pork

Seksilelut ovat erilaisia välineitä ja laitteita, jotka on suunniteltu iloksi itsetyydytykseen ja yhdyntään sekä seksileikkeihin. Seksivälineitä ovat esimerkiksi dildo, vibraattori ja tekoemätin.

Kirjoittajat:Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto https://www.hyvakysymys.fi/artikkeli/seksuaalisuuden-sanakirja/

Osa näyttelyssä olevista teoksista on ollut esillä aiemmassa näyttelyssäni (”Don’t you know it” 2016, Brick lane Gallery, London). Palasin tähän aiheeseen uudelleen, sillä minusta on ollut ihanaa nähdä kuinka suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen on parantunut. Tasa-arvo ja toisten huomioiminen on lisääntynyt, ja vaikka matkaa on vielä, on hienoa että kannustamme toisiamme nauttimaan elämästä.

Ilo. Ilo on se, johon halusin tarttua.

Varsinkin tänä aikana tarvitsemme iloa ja hauskanpitoa karanteeniin ja kotoiluuumme. Aikuisten lelujen on tarkoitus tuoda sitä elämäämme ja niistä voi nauttia yksin tai yhdessä. Kirkkaat värit, hauskat muodot ja hassunkuriset nimet ovat esillä mys teoksissani. Toivon, että teokseni tuovat hymyn katsojan huulille ja saavat aikaan pienen naurahduksen.

Aiemmassa näyttelyssäni korostin neliömäisen muodon taakse kätkemää, lähes abstraktista muotoa. Ajatus tämän taustalla oli, ettemme läheskään aina suostu näkemään seksuaalisia seikkoja, jotka ovat silmiemme edessä. Tämä on yhä ajankohtaista. Halusin kuitenkin jo silloin tuoda esille häpeilyn kulttuurin turhuutta. Lelujen värit ja muodot ovat pirteitä ja hauskoja. Niistä tulee iloita, eikä hävetä. Oma seksuaalielämä on osa itseä ja koko elämän mittainen seikkailu, joka saattaa muuttua vuosien varrella.

Seksi on fluidia, ja siitä tulee saada nauttia itselleen sopivalla tavalla. Sitä näyttelyn nimi, Poly, juhlistaakin: tapoja on monia.

-Maria Vesterinen

Näyttelyn avajaisia vietetään keskiviikkona 9.6. klo 16-20.

Lämpimästi tervetuloa!

Julkaistu: 29.7.2021