Avaruusajatuksia ja Kukkia & keppareita -sarjakuvakirjojen kuvitusnäyttely - Anna-Stina Helander ja Kenneth Wallenius

02.02.2024 - 29.02.2024 | Porvoon pääkirjasto, Papinkatu 20 Porvoo | avoinna ma-to 10-19, pe 10-17, la 9-15

Näyttelyn avajaiskutsussa on taiteilijoiden henkilökuvat sekä kaksi teoskuvaa kummaltakin näyttelytietojen lisäksi.

Tervetuloa avajaisiin la 3.2. klo 13!

Anna-Stina Helanderin ja Kenneth Walleniuksen näyttely esittelee sarjakuvakirjojen Avaruusajatuksia ja Keppareita & kukkia originaali kuvituksia. Sarjakuvakirjat on tehty sarjakuvataiteilija Miissa Rantasen Hei muuten -sarjakuvahankeessa.

Piirustustyö tehtiin vuosien 2022-2023 aikana ja siihen osallistui kahdeksan eri taiteilijaa. Hankeessa syntyneet kahdeksan kirjaa julkaistaan Kuplii-sarjakuvafestivaaleilla Tampereella 20.-24.3.2024.

Kenneth Walleniuksen sarjakuvakirja Avaruusajatuksia kertoo astronauttien seikkailusta kuussa. Astronautit tekevät kuun pinnalla tutkimuksia ja tapaavat siellä mm. avaruuskissan. Walleniuksen taidokkaat piirrokset on tehty puuväreillä ja ääriviivoissa on käytetty tussia.

Anna-Stina Helanderin värikäs kirja Keppareita & kukkia on kurkistus Helanderin omintakeiseen maailmaan, jossa mm. kepparit, kissat, koirat, sienet ja hyönteiset asustavat. Jokaisella katselukerralla hahmojen tarina muuttuu. Iloiset piirrokset on tehty tusseilla ja puuväreillä.

Wallenius ja Helader työskentelevät tuettua taidetoimintaa järjestävässä Ateljee Eivorissa Porvoon Taidetehtaalla. Hei muuten -hanketta on tukenut Koneen säätiö.

Julkaistu: 29.1.2024