Galleria Into: Miira Kangas - Miira Kangas

28.04.2023 - 07.06.2023 | Aboa Vetus Ars Nova Itäinen Rantakatu 4–6, 20700 Turku

Miira Kankaan näyttelyn juliste. Miira Kankaan pukuluonnoksia.

Naantalilainen Miira Kangas (s. 1989) suunnittelee pukuja. Hänen työskentelynsä keskittyy pukuluonnosten maalaamiseen akryyliväreillä ja pukujen valmistamiseen. Häkellyttävää Miiran työskentelyssä on sen tuotteliaisuus: aamupäivisin hän maalaa samanaikaisesti useita maalauksia ja iltapäivällä hän drapeeraa kangasta mallinuken ylle. Oikeastaan hän tekee samaa kuin muotitalojen suunnittelijat.

Miiran taideopettaja Eija Ruoho kertoo: ”Miira on ollut oppilaani vuodesta 2009 saakka. Miira on maalari ja värit ovat hänelle merkityksellisiä. Taiteessa eteneminen on ollut määrätietoista. Maalausten ja piirustusten aiheet käsittelivät fantasiamaailmasta tuttuja teemoja ja tapahtumia.”

Vuonna 2017 Miira kiinnostui pukusuunnittelusta ja hänelle hankittiin mallinukke, kankaita ja ompelutarvikkeita. Vuonna 2020 Miira sai Taidekeskus Intosta oman ateljeen ja vapaaseen käyttöönsä morsiuspukuliikkeen loppuvaraston kaikki kankaat, ruusukkeet ja pitsit.

Miiran ensimmäinen näyttely koostuu reilusta 80 abstraktista ja värikylläisestä maalauksesta sekä iltapukujen uniikkikappaleista. Teokset on valmistettu 2020–2023 aikana. Teosten lisäksi näyttelyssä voi tutustua Miiran työskentelystä kertoviin päiväkirjoihin. Näyttelyn yhteydessä esitetään Miirasta kertovaa lyhytelokuvaa, jonka on toteuttanut Taidekeskus Intossa työskentelevä ”kollega” Joel Karlsson.

Julkaistu: 27.3.2023