Kaarisilta Biennale 2021 palkintonäyttely: Taidekoulu Snurretoppen - Casper Brok, Simon Fischer, Lasse Hansen, Hans Jørn Henriksen, Kristen Paulin Jensen, Allan Kristensen, Troels Krøyer, Mette Larsen, Jane Madsen, Laila Nielsen, Jonas Pedersen, Helle Poulsen, Maria Rasmussen, Michael Rasmussen, Mette Vester Høyer

12.10.2022 - 13.11.2022 | Galleria Art Kaarisilta, Elielinaukio 2, Sanomatalo 1.krs, Helsinki

Näyttelykutsu. Tervetuloa avajaisiin ti 11.10.2022 klo 1619

Tanskalainen Snurretoppenin taidekoulu palkittiin Kaarisilta Biennale -palkinnolla kesällä 2021. Galleria Art Kaarisillalla on nyt ilo esitellä Snurretoppenin taiteilijoita näyttelyssään. Esillä on viidentoista Snurretoppenissa työskentelevän taiteilijan teoksia.

Snurretoppenin taidekoulu toimii kunnostetussa teollisuusrakennuksessa Horsensissa, Tanskassa. Tunnelmalliset toimintatilat luovat oikean ilmapiirin luovalle toiminnalle. Taidekoulu on perustettu vuonna 2005 ja on avoinna joka päivä. Koulussa työskentelee neljä opettajaa – kaikki kokeneita taiteilijoita, joilla on pedagogista kokemusta. Opiskelun lähtökohtana on jokaisen opiskelijan omat tavoitteet ja potentiaalin kehittäminen. Lisäksi tarjolla on klassisiin taideaineisiin ja taitoihin keskittyviä työpajoja.

Koulu halusi alusta asti olla aktiivisesti mukana outsider -taiteen kentällä. Tavoitteena on aina ollut päästä esille, luoda yhteistyötä ja kehittää toimintaa niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin.

Taide on Snurretoppenin toiminnan keskiössä. Visio on, että opiskelijat kehittävät taitojaan tuntea ja ymmärtää sekä ilmaista itseään kuvataiteen keinoin. Kiinnostus ja uteliaisuus ohjaavat tutkimaan, kokeilemaan ja toteuttamaan taiteellisia prosesseja: tavoitteena on, että jokainen opiskelija löytää oman ilmaisutapansa ja äänensä taiteilijana. Henkilökohtaiset kokemukset, ajatukset ja tunteet vaikuttavat taiteelliseen prosessiin.

Julkaistu: 14.10.2022