Kettukin vuoden 2022 taiteilijan Kissojen valtakunta Galleria Kompuukissa - Aleksi Pietikäinen

16.08.2022 - 13.10.2022 | Taitokeskus Salo, Rummunlyöjänkatu 2, 24100 Salo

Näyttelyn sähköpostikutsu

Esittelyssä Kettukin vuoden 2022 taiteilija

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 16.8. klo 14.

Aleksi Pietikäinen (s. 1992) on monipuolisesti eri tekniikoita käyttävä nuori taiteilija, joka tekee taidetta mukavista aiheista ja nauttii taiteen tekemisestä. Savi on hänelle erityisen mieluinen materiaali.
Pietikäinen työskentelee Kaarisilta studiossa Lahdessa. Hän valmistui kuva-artesaaniksi vuonna 2014. Pietikäisen ensimmäinen yksityisnäyttely oli vuonna 2015 Allu’s Engel Makasiinissa Villähteellä ja seuraava vuonna 2019 Allun koti Galleria Art Kaarisillassa Helsingissä. Hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 2011 lähtien. Pietikäisen teoksia on Vantaan Taidemuseo Artsin kokoelmissa ja hän on Lahden taiteilijaseuran jäsen. Kesäkuussa 2022 hänen teoksiaan oli esillä My Everyday -näyttelyssä osana European Outsider Art -konferenssin ohjelmaa.

Minä maalaan ja teen veistoksia mukavista aiheista. Mä nautin maalaamisesta. Keramiikasta tykkään erityisesti, teen vaikka kodinkoneita. Savi on mulle mieluinen materiaali.

Kissojen valtakunta -näyttely kokoaa yhteen taiteilijan tuotantoa useamman vuoden ajalta. Maalaukset edustavat varhaisempaa tuotantoa, keramiikka- ja tekstiilityöt tuoreinta. Kolmekymppisiään tänä vuonna juhlivan taiteilijan teokset avaavat nuoren ihmisen kokemusmaailmaa, usein huumorilla höystettynä. Näyttelyn nimikkoteoksen taiteilija teki 24-vuotiaana.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Kettukin, Kaarisilta studion ja Taito Varsinais-Suomen kanssa. Vuoden 2022 taiteilijan valitsi taiteen tohtori, Hämeenlinnan lastenkulttuuripäällikkö Minna Haveri:

Aleksi Pietikäinen on lahjakas ja monipuolinen nuori taiteilija, jonka tekemisestä paistaa jatkuva kehittymisen halu.

Kettuki ry on valinnut Vuoden taiteilijan jo vuodesta 2004 lähtien. Näyttelyiden lisäksi tunnustukseen kuuluu 1000 euron stipendi, jonka mahdollistaa Hanna-Liisa ja Erkki Liikasen nimikkorahasto Kansan Sivistysrahastossa.

Kettukin kaikkiin vuoden taiteilijoihin pääset tutustumaan täällä:
Kettukin vuoden taiteilijat

Julkaistu: 11.8.2022