Kettukin vuoden 2024 taiteilija Daniel Hahtan yksityisnäyttely Virossa - Daniel Hahta

21.03.2024 - 12.05.2024 | Kondase keskus, Viljandi, Viro

Näyttelyjulisteessa Danielin teoskuva sekä tiedot viroksi ja englanniksi.

SUOMALAISIA KUVITTEELLISIA MAISEMIA ESILLÄ VIROSSA

Kettukin vuoden taiteilija Daniel Hahtan yksityisnäyttely avautuu Kondase-keskuksessa osana Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartto 2024 ohjelmaa

Daniel Hahta (s. 1994) on turkulainen taiteilija, jonka ilmaisussa yhdistyvät tarkkuus ja fantasia. Viime vuosina hänen teostensa aiheet ovat liittyneet asuinympäristönsä Itäharjun kaupunginosaan. Hahtan teoksissa Itäharju näyttäytyy rakentamattomana avarana maisemana, jyrkkinä kumpuilevina maastoina, joissa pienet yksityiskohdat pysäyttävät katseen. Tekniikkana hän käyttää nestemäistä kalligrafiatussia käyttäen piirtimenään suurimmaksi osaksi puutikkua ja ohutta sivellintä.

Kettukin vuoden taiteilijan valitsi ehdokkaiden joukosta virolainen taidehistorioitsija Mari Vallikivi: ”Pidän Hahtan teoksista paljon! Hänen teoksensa ovat vaikuttavia täydellisyydessään. Runsas vaihtelu yllättää, kuinka hän saattaa työstää yhden teoksen kuvapinnan reunasta reunaan, mutta toisessa hän jättää taas paljon vapaata tilaa ja ilmaa. Vaikka Daniel Hahta kuvaa tiettyjä paikkoja ja maisemia yksityiskohtaisesti, teosten kokonaisvaikutelma on abstrakti ja yhdistelmä jostain määrittelemättömästä maisemasta. Tämä on erittäin hyvän taiteen ominaisuus.”

Daniel Hahta on Taidekeskus Into ry:n jäsen ja hän työskentelee yhdistyksen taidekeskuksessa TaidePompossa Turussa. Hahta kuuluu Inton ArtNotes-yhteisötaideryhmään sekä nuorten taidetyöpajaryhmään. Hänen mentoreinaan ovat toimineet vuodesta 2016 lähtien kuvanveistäjä Sinikka Mäki-Lertola ja kuvataiteilija Eija Ruoho.  Hahta on osallistunut näyttelyihin vuodesta 2018 lähtien ja hänen yksityisnäyttelynsä oli vuonna 2023 esillä Galleria Intossa Aboa Vetus & Ars Novassa.

Kondase-keskus on Viron naivistisen ja outsidertaiteen museo Viljandissa.

Erityistaidetoiminnan edunvalvontajärjestö Kettuki ry on valinnut Vuoden taiteilijan vuodesta 2004 lähtien. Ehdotuksen Vuoden taiteilijaksi voi tehdä kuka tahansa. Haku on suunnattu erityistä tukea tarvitseville taiteilijoille, joilla tuen tarve voi johtua esimerkiksi kehitysvammasta, laaja-alaisesta oppimisen haasteesta tai autismikirjosta.

 

Yleiskuva näyttelystä

Yleiskuva Daniel Hahtan näyttelystä, Kondase keskus. Kuva Sirpa Taulu.

Julkaistu: 13.3.2024