Kultainen peura ja muita ilmiöitä - Olli Kanninen ja Elias Pylvänäinen

02.01.2023 - 28.01.2023 | Galleria IPIOMA, Porthaninkatu 13, Helsinki

Olli Kanninen (s. 1996, Suonenjoki)

Kuva-artesaani Olli Kanninen on perinteinen taiteilija ”isolla teellä”. Hänen luomistyönsä lähtee liikkeelle kiinnostavasta ajatuksesta tai luontohavainnosta, jonka hän siirtää luonnoksen kautta maalaukseensa. Myös sanoilla ja kirjoitusasuilla on merkitystä – Olli Kannisen teoksilla on usein runolliset nimet.

Olli Kannisen suosikkitekniikoita ovat akvarelli- ja akryylimaalaus, mutta hän tekee myös tekstiilitöitä, keramiikkaa ja ympäristötaidetta. Kannisella on ilmiömäinen kyky luoda kuviin jännittäviä pintakuviointeja hiukan pointillismin henkeen.

Olli Kannisen töitä on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 2017 lähtien. Hänen taidettaan on nähtävissä myös Vedenjakajareitistöllä Pieksämäellä. Olli Kanninen työskentelee sekä kotonaan että Taidepesulan taidestudiolla Pieksämäellä. Hänet on valittu myös Kettukin taiteilijamatrikkeliin.

Elias Pylvänäinen (s.2001, Pieksämäki)

Elias Pylvänäinen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä taidetta pitkään. Pylvänäinen hyödyntää piirustus- ja maalausvälineitä ennakkoluulottomasti ja teosten lähtökohtana on usein populaarikulttuuri, henkilökuvat ja arjen havainnot. Tarkkasilmäinen saattaa löytää kuvista tuttuja hahmoja, kuten Härski Hartikaisen tai Pekka Puupään.

Teoksissaan Pylvänäinen havainnoi ympäröivää yhteiskuntaa ja pohtii mielenkiintonsa kohteita. Duudsonit tekevät temppuja, rokkibändit poseeraavat instrumentteineen. Usein hän kuvaa liikennettä, infrastruktuuria unohtamatta: päriseviä mopoja, autoja sekä kiskoilla kolistelevia junia. Mopoilijat odottavat kiltisti punaisena palavien liikennevalojen edessä.

Elias Pylvänäinen tekee taidetta Pieksämäellä Taidepesulassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä hänen omassa yksityisnäyttelyssään (2019) ja lisäksi useissa kuratoiduissa yhteisnäyttelyissä. Pylvänäinen on mukana Kettukin taiteilijamatrikkelissa.

Julkaistu: 10.1.2023