Luonnollista Art Kaarisillassa - Ville von Martens ja Johanna Immeli

14.09.2022 - 09.10.2022 | Galleria Art Kaarisilta, Elielinaukio 2, Sanomatalo 1.krs, Helsinki

Näyttelyn juliste, kuvissa kaksi keramiikkateosta taiteilijoilta.

Ville von Martensia ja Johanna Immeliä yhdistää rakkaus keramiikkaan. Savimateriaali ja käsin rakentaminen innoittaa molempien luomisprosessia. Luonto on taiteilijoiden yhteinen kiinnostuksen ja tutkimisen kohde sekä näyttelyn yhdistävä teema.

Ville von Martens on valmistunut kuvataiteilijaksi Kaarisillan ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2020. Hän työskentelee Kaarisillan Taidestudiossa keskittyen keramiikkaan yhdessä mentorinsa, kuvataideohjaaja Johanna Immelin kanssa. Ville von Martensin teokset ovat muotokieleltään runsaita ja värikkäitä. Hän uppoutuu saven työstämiseen kokonaisvaltaisesti: työskentelyssä on iloa, joka välittyy myös teoksista.  

Johanna Immelin teosten teemat nousevat luonnon monimuotoisuudesta. Hän tutkii ja luo keramiikan keinoin muotoja, tekstuureita ja pintoja. Keramiikan tekemisen prosessi, erilaiset savimassat ja lasitteet luovat teoksille oman olemuksensa. Veistokset ovat abstrakteja tulkintoja, joista voi kuitenkin löytää viitteitä luonnosta.   

Luonnollista on kolmas näyttely Galleria Art Kaarisillan yhteisnäyttelysarjasta, jossa Kaarisillassa opiskelleet taiteilijat esittäytyvät yhdessä taiteilijaopettajansa kanssa. Ensimmäisessä keväällä 2020 järjestetyssä näyttelyssä yleisö pääsi tutustumaan kuvanveistäjä Pekka Syrjälän ja hänen piirustusoppilaidensa teoksiin. Toisessa samana vuonna pidetyssä näyttelyssä esitettiin Mikael Valjakan ja hänen grafiikanopettajansa Outi Kirveen teoksia. Näyttelysarjan tarkoitus on paitsi esitellä taidetta, myös muistuttaa Kaarisillan tarjoamasta mahdollisuudesta opiskella kuvataidetta ammattinsa osaavien opettajien johdolla. 

Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 13.9.2022 klo 16-18. 

Lämpimästi tervetuloa!

Julkaistu: 7.9.2022