Milla Göösin Satumaisia paikkoja Galleria Pertin Valinnassa - Milla Göös

24.01.2022 - 11.03.2022 | Galleria Pertin Valinta, Hakaniemenkuja 2, Helsinki

Milla Göös Satumaisia paikkoja

Milla Göös tuo Galleria Pertin Valintaan viiden akryylimaalauksen kokonaisuuden. Satumaisia paikkoja maalausten sarjaa hän on työstänyt keväästä 2021. Työskentely alkoi spontaanisti ohuilla ja vetisillä maalikerroksilla. Valuvien värien synnyttämät viivat ja läiskät rakentuivat Göösin silmissä luolastoiksi, liaaneiksi ja meren aalloiksi. Sarjan maalauksia on työstetty vuorotellen ja työskentelyn eri vaiheisiin on kuulunut paljon hahmojen suunnittelua ja luonnostelua piirtäen. Luonnoskirjat ovat täyttyneet vyötiäisistä, sudenkorennoista, sekä kristalli- ja tippukivitutkielmista. Maalaukset ovat runsaita ja värikylläisiä. Taitavasti tehdyt yksityiskohdat ovat Göösille tärkeitä ja niistä näkyy tekijän paneutuminen ja innostus.

 

Milla Göös työskentelee Autismisäätiön Vallilan Taidestudiolla.

 

”Monenlainen käsillä tekeminen ja maalaaminen ja piirtäminen ovat kiinnostaneet minuna lapsesta asti. Teen teoksia piirtämällä, maalaamalla ja taidegrafiikan eri menetelmillä. Teoksissani käsittelen luonto- ja fantasia-aiheita. Taiteen tekeminen rauhoittaa minua ja nautin siitä.”

Milla Göösin Satumaisia paikkoja -maalausten sarja toteutettiin Taiteen edistämiskeskuksen tukemassa, Taiteemme näkyy ja kuuluu -projektissa, jossa taiteilijamentorina toimi kuvataiteilija Nelli Nio.

Julkaistu: 18.1.2022