Meduusat ja maailmat - Milla Göös

03.10.2023 - 31.10.2023 | Galleria IPIOMA, Ipi Kulmakuppila, Porthaninkatu 13, 00530 Helsinki

Valokuva taiteilija Milla Göösista työhuoneellaan.

Milla Göösin näyttely Meduusat ja maailmat luo Galleria IPIOMAAN satumaisen maailman, jossa seikkaillaan meren aalloilla, puiden oksilla, luolastoissa ja merenpinnan alla. Runsaissa ja värikylläisissä maalauksissa voi kohdata vyötiäisiä, sudenkorentoja ja paratiisilintuja. Raikkaissa grafiikan vedoksissa sukelletaan puolestaan meren syvyyksiin. Grafiikan töissä voi nähdä vedostusprosessin, jossa laatalle on kaivertunut vedos vedokselta kasvava meduusojen parvi. Taitavasti tehdyt yksityiskohdat ovat Göösille tärkeitä ja niistä näkyy tekijän paneutuminen ja innostus.

 

”Monenlainen käsillä tekeminen ja maalaaminen ja piirtäminen ovat kiinnostaneet minuna lapsesta asti. Teen teoksia piirtämällä, maalaamalla ja taidegrafiikan eri menetelmillä. Teoksissani käsittelen luonto- ja fantasia-aiheita. Taiteen tekeminen rauhoittaa minua ja nautin siitä.” 

 

Milla Göös työskentelee Autismisäätiön Vallilan Taidestudiolla.

 

Suurin osa esillä olevista maalauksista toteutettiin Taiteen edistämiskeskuksen tukemassa, Taiteemme näkyy ja kuuluu -projektissa, jossa taiteilijamentorina toimi kuvataiteilija Nelli Nio.

Julkaistu: 2.10.2023