Minä näen sinut – näetkö sinä minut? - Aleksiina Salmi

02.08.2022 - 31.08.2022 | Galleria IPIOMA, IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13, 00530 Helsinki

Tervetuloa Aleksiina Salmen näyttelyn avajaisiin pe 5.8. klo 17-19.

Työskentelen ammattitaiteilijana – maalaan, pidän näyttelyitä, taiteilijaesittelyitä ja pidän yhteyttä verkostooni taidekentällä. Pidän itseäni ikuisena opiskelijana. Oppiminen ja uudet näkökulmat kuvataiteen tekemisessä kiinnostavat minua, samoin lasten kanssa työskentely. Olen pitänyt muutamia lasten työpajoja omiin näyttelyihini liittyen.

Aleksiina Salmi (s. 1994) työskentelee kuvataiteilijana Helsingin Vallilassa Lyhty ry:n kuvataide- ja tekstiilityöpaja Luovillassa. Hän valmistui vuonna 2012 Kaarisillasta kuvataiteilijaksi. Salmi on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä vuodesta 2016 lähtien ja osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin jo vuodesta 2013 alkaen. Hän on Vantaan taiteilijaseuran jäsen.

Kuraattori Veikko Halmetoja on kuvannut Salmen taiteellista työskentelyä seuraavasti:

”Aleksiina Salmen aiheet kumpuavat todellisuudesta, mutta hän käsittelee niitä fantasian keinoin. Voimakkaat värit, rytmikäs pinnan käsittely sekä rohkea sommittelu toistuvat teoksissa. Salmi maalaa pääasiassa eläinaiheita, mutta yhdistelee niihin symbolisia elementtejä. Tummat pilvet, veri ja vahva vastavalo saattavat muokata teosten tunnelmaa siten, että ensikatsomalla havaittu hauskuus ja keveys jäävätkin näennäisiksi ja pinnan alta löytyy synkempiä sävyjä. Salmi kerää aiheita matkoilta ja tarinoista, mutta olennaista on oma mielikuvitus. Usein teosten taustalle syntyy myös tekstiä. Salmi on itse kertonut, että kuvataide antaa hänelle tilaa hengittää silloinkin, kun elämä on muuten kovin hankalaa ja että kuvien avulla hän pystyy käymään eri paikoissa silloinkin, kun liikkuminen on rajallista.”

Julkaistu: 1.8.2022