Moderni Orjuus - Myrtillius Kauria

08.09.2023 - 30.09.2023 | Pertin Valinnan galleria, Hakaniemenkuja 2, Helsinki

Ryijy- ja animaatioteoksillaan Kauria nostaa esiin modernin orjan elämää, joka on taloudellista kituuttamista sekä sosiaalista ulosjäämistä, kroonistuvaa arvottomuuden kokemusta ja pelkoa ensi viikosta, seuraavasta kuukaudesta ja tulevasta vuodesta.

“Olen nyt parin vuoden ajan solminut ryijyjä käsin ja komeista suomalaisista perinne- ja mytologia-aiheista poiketen kuvaan lähinnä köyhän ja syrjäytyneen ihmisen arkea sekä siihen liittyviä arjen yksityiskohtia. Synkästä sisällöstä huolimatta ryijyni ovat monella tapaa hilpeitä ja niissä esiintyvät hahmot lapsellisia, paikoitellen jopa hivenen järjettömiä.”

Myrtillius Kauria on itseoppinut taiteilija, joka työskentelee OAF Akatemiassa vuonna 2023. OAF Akatemia on uusi taideohjelma, jonka tuottaa Pertin Valinta ja rahoittaa Koneen säätiö. Ohjelman teemana on valta.

Moderni orjuus- näyttely järjestetään osana Helsinki Design Week festivaalia 8.-30.9.2023. Näyttelyn lisäksi järjestetään kaksi keskustelutilaisuutta Pertin Valinnassa perjantaina 8.9. klo 17.0, ja Merikorttelissa perjantaina 15.9. klo 15. Keskustelujen teemana on taiteilijoiden työllisyys ja erilaiset polut luoville aloille. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Julkaistu: 11.9.2023