Mun paita, mun reppu - Annakaisa Ahonen, Paul Gustafsson, Hanna Hietamaa, Mikko Kirves, Miika Kurki, Sanna Keto, Anni Lindberg, Ville von Martens, Aleksi Pietikäinen, Sonja Salakka, Tiina Silvesalo, Pinja Sydänmaa, Alex Tammi, Saana Tuomala, Jani Virtanen, Matias Waris

08.09.2021 - 03.10.2021 | Galleria Art Kaarisilta Sanomatalo, 1.krs Elielinaukio 2, 00100 Helsinki

Kuva Sarianna Malmi, Mikko Kirves vuonna 2020

Tänä erikoisena aikana moni meistä on pohtinut itseään ja suhdettaan toisiin ihmisiin: ketkä ovat minulle tärkeitä ja rakkaita, keitä kaipaan lähelleni, miten suhtaudun yksinäisyyteen ja yksin olemiseen. Huomasimme, että ollessamme yksin tai pienissä ryhmissä, oma persoona ja luovuus sai yllättäen vahvistusta ja kiteytyi. Näistä lähtökohdista muotoutui Mun paita, mun reppu – näyttely.

 

Mun paita osuus syntyi ajatuksesta antaa taiteilijoillemme raamit, mutta ei aivan tavanomaiset, vaan pohjana toimiikin nyt klassinen valkoinen kauluspaita. Taiteiltava alue on rajattu, mutta luovuudelle, ideoille ja itsestään kertomiselle annettiin kaikki vapaus.

 

Millainen voima vaatteilla on? Haluatko peittää vai tuoda itseäsi niillä esiin. Mitä tarinaa vaatteillasi kerrot? Onko tarina sinun vai jonkun sinulle tärkeän asian tai henkilön tarina? Jätätkö jotain kertomatta?

 

Teoksissa näkyy vahvasti taiteilijoiden omat tyylit, mutta mukana on myös mahtavaa pelotonta kokeiluun hyppäämistä. Jokaisesta paidasta on otettu myös kuva tekijänsä päällä. Kuviin on saatu vangittua tekijän persoonaa ja valmiiksi saadun teoksen tuomaa riemua. Kuvat kertovat myös vahvimmin paitateosten ja tekijöidensä yhteistä tarinaa. Kun sanat on sanottu, katso Mun paitaa ja mua!

 

 

Mun reppu

 

”On reppu reissumiehelle kai kaikkein paras tuttu 

Mutt´ mitä reppu sisältää se onkin eri juttu ” 

 

Reppu on parhaimmillaan käytännöllinen ja toimiva. Repussa kulkee mukana kaikki tärkeä ja tarpeellinen. Välillä repussa tulee kuljetettua turhaa painolastia ja silloin sitä on syytä keventää. Reppu on enemmän kuin käytännöllinen: se ilmentää kantajansa persoonallisuutta, kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia.

 

”Se reppu saattaa sisällänsä pitää muiston armaan 

Se kevyeksi repun saa ja valoisaksi harmaan” 

 

Mun reppu on rakkaudella tehty. Se on lahja hänelle tai itselle tarkoitettu. Niin tai näin, se on mun näköinen. Mun reppu saa olla aivan kuin minä itse: juuri sellainen kuin olen.  

 

Mun paita, mun reppu taiteilijat:  

Annakaisa Ahonen, Paul Gustafsson, Hanna Hietamaa, Mikko Kirves, Miika Kurki, Sanna Keto, Anni Lindberg, Ville von Martens, Aleksi Pietikäinen, Sonja Salakka, Tiina Silvesalo, Pinja Sydänmaa, Alex Tammi, Saana Tuomala, Jani Virtanen, Matias Waris

 

Mun paita, ohjaus ja kuvat: Sarianna Malmi

Mun reppu, ohjaus: Minna Toivonranta

Ääniraita: Jarmo Kukkonen

 

Kaarisilta ry:stä 

Kaarisillan Taide- ja Toimintakeskus aloitti toimintansa vuonna 1987 Lahden Villähteellä. Kulttuuripainotteinen toiminta sisältää kuvataidetta, keramiikkaa, taidekäsityötä, musiikkia, teatteri-ilmaisua ja liikuntaa. Kaarisillassa aloitettiin kuvataiteen ja musiikin ammatillinen koulutus vuonna 2003 yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Kaarisillan Taidestudio tarjoaa ammattimaiset puitteet kuvataiteen tekemiselle. Taidestudiossa työskentelee lukuisa joukko taiteilijoita. Studio mahdollistaa yksilöllisen työskentelyn eri taiteen tekniikoilla. Taiteilijamentorien ja taiteilijayhteisön tuki on tärkeä osa työskentelyä. Galleria Art Kaarisillassa Helsingin Sanomatalossa on usein esillä Taidestudion taiteilijoiden teoksia.

Mun paita ja mun reppu – näyttelyyn osallistuneet taiteilijat ovat mukana Kaarisillan päivätoiminnassa, heistä suurin osa on valmistunut kuvataiteilijoiksi aiemmin.

 

Näyttely on avoinna ti-pe klo 11–18 ja la-su klo 12–16. Lämpimästi tervetuloa!

www.artkaarisilta.fi

Julkaistu: 25.8.2021