Öhkömönkiäisen oikeudet - Riina Noro

21.04.2023 - 29.04.2023 | Serlachius-residenssi, Kauppaneuvoksenkatu 3, 35800 Mänttä | avoinna ti-su 12-18

Näyttelykutsussa Riina Noro istuu ison teoksensa Iso Pöön vasemmassa reunassa. Kuvan on ottanut Petteri Vehmanen.

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 21.4. klo 16.

Näyttely liittyy muinaiskulttuureihin/metsään, mielikuvitukseen ja siihen saavatko kaikki ajatella.
Noro käsittelee teoksissaan usein luonnonkatastrofeja ja maailmanpolitiikkaa unohtamatta yksilön
näkökulmaa kaiken pyörityksen keskellä.

Taiteessa voi käsitellä aiheita, joista kaduilla ei noin vain voi huudella. Riina Noro 2023.

Riina Noro (s.1981) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on työskennellyt Autismisäätiön Vallilan taidestudiossa vuodesta 2013 lähtien. Öhkömönkiäisen oikeudet on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä, ja hän on osallistunut lukuisiin ryhmänäyttelyihin vuodesta 2016 lähtien. Noron teoksia on parhaillaan esillä myös Suomen Ranskan instituutissa Imagine Everyday! Outsider Art Finland -ryhmänäyttelyssä. Noro kuuluu Helsingin taiteilijaseuraan, teatteriryhmä Vautsiin sekä Sininen Sirkus –taiteilijakollektiiviin.

”Riina Noron teokset ottavat kantaa maailmantilanteeseen ja niiden ajankohtaisuus teki erityisen vaikutuksen” kertoo Kettukin vuoden 2023 taiteilijan valinnan tehnyt kuraattori, kuvataiteilija Nelli Nio valintaperusteistaan.

Kettuki ry on valinnut Vuoden taiteilijan vuodesta 2004 lähtien. Vuoden 2023 tunnustukseen kuuluu työskentelyjakso ja näyttely Serlachius-residenssissä sekä 1000 euron stipendi, jonka mahdollistaa Hanna-Liisa ja Erkki Liikasen nimikkorahasto Kansan Sivistysrahastossa. Kettuki on Suomen erityistaidetoiminnan edunvalvoja ja valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, jonka toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus sekä Hämeenlinnan kaupunki.

Julkaistu: 11.4.2023