Pop Stars - Karel Alunurm

02.02.2023 - 28.02.2023 | Kallion kirjaston musiikkiosasto, Viides linja 11, 00530 Helsinki

Taiteilija istuu lattialla hymyillen maalauksensa vieressä. Maalauksessa yksi hänen idoleistaan.

Avajaiset torstaina 2.2. klo 13

Karel Alunurm on 25-vuotias taiteilija, joka työskentelee tuetussa taidestudiossa Studio Aulassa Helsingissä. Karelin teosten aiheina on usein nopeita autoja ja sarjakuvasankareita, hän on tehnyt myös oman sarjakuvajulkaisun Taiteen edistämiskeskuksen apurahalla. Karel maalaa akryyliväreillä ja piirtää suosikkihahmojaan ja on kokeillut myös kolmiulotteisten teosten tekemistä.

Kuluvan talven aikana Karel on tehnyt muotokuvasarjaa fanittamistaan musiikkimaailman tähdistä. Karel maalaa idoleitaan voimakkain värein ja siveltimenvedoin suurella kunnioituksella, mutta myös huumorin pilke silmäkulmassa. Poptähtiä esittävän sarjan tähän mennessä valmistuneet neljä maalausta ovat nyt nähtävillä Kallion kirjaston musiikkiosastolla.

Studio Aulan taidetoiminta on tavoitteellista. Toimimme osaltamme tasavertaisen taidemaailman, eli taiteentekijöiden osallisuuden ja ansaintamahdollisuuksien puolesta. Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on tukea kehitysvammaisia ja muita erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä oman elämän rakentamisessa. Aula järjestää päiväaikaista toimintaa, työhönvalmennusta, tuetun työllistymisen palveluja sekä asumispalveluja.

Julkaistu: 27.1.2023