Sarjakuvia kirjolta -näyttely ja taidetyöpajoja erityisryhmille Seinäjoen pääkirjastolla - Bananahead, Joannis Clementides, Veeti Eskola, Sara Halkka, Antti Kivimäki, Johanna Konttinen, E.L, Robert Lappalainen, Kitri Lindroos, Riku Lähteenmäki, Kristiina Murola, MX Linux, Nico Nyman, Elli Rasku, Viljami Ritamäki, Teemu Rouvinen, Henri Salonius, Tuukka Siiskonen, Ville Tissari, Ilkka Toiviainen, Temutjin ja Jukka Wiena

02.04.2022 - 28.04.2022 | Seinäjoen pääkirjasto, Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

”Olen kuin violetti rypsi, kaihoisa kesä / Linux-asentaja, en vanki, vaan ihana.”
MX Linux

Huhtikuussa Seinäjoen pääkirjastossa avautuva Sarjakuvia kirjolta -näyttely ja tapahtumapäivä 12.4. tarjoilevat sarjakuvia autismikirjolta ja taidetyöpajoja erityisryhmille.

Sarjakuvia kirjolta -näyttely 2.–28.4.2022 Kässärin Galleriassa. Tervetuloa avajaisiin perjantaina 1.4.2022 klo 15.00–16.00!

Sarjakuvia kirjolta -lehden teosoriginaaleja esittelevä näyttely tuo autismikirjolla olevien tarinat näkyväksi. Näyttelyn sarjakuvat käsittelevät tekijöilleen merkityksellisiä aiheita, kuten uimahallisaunareissua, uhanalaisia eläimiä ja pyhimyksen elämää.

Sarjakuvat syntyivät Autismisäätiön päiväaikaisessa toiminnassa järjestetyissä työpajoissa syksyllä 2021. Sarjakuvataiteilijoiden ohjaamiin työpajoihin osallistui 22 autismikirjolla olevaa sarjakuvantekijää Espoosta, Helsingistä, Tampereelta ja Seinäjoelta. Työpajoissa syntyneistä sarjakuvista julkaistiin Sarjakuvia kirjolta -lehti, jota on jaossa paperisena lehtenä näyttelyn ajan. Lisäksi lehti on luettavissa digitaalisesti.

Sarjakuvapäivä erityisryhmille Seinäjoen pääkirjastossa tiistaina 12.4.2022 klo 12.00–15.00

Sarjakuvapäivänä voi nauttia taiteesta monin eri tavoin. Tutustu sarjakuvanäyttelyyn, jututa sarjakuvantekijöitä ja tule mukaan teatteri-improvisaatio- ja sarjakuvatyöpajoihin. Tapahtuma on suunnattu erityistä tukea tarvitseville henkilöille ja heidän kanssaan työskenteleville.

Sarjakuvia kirjolta -näyttelyn taiteilijat kertovat teoksistaan Kässärin galleriassa klo 12.00–12.30. Ohjattu näyttelyyn tutustuminen koko tapahtumapäivän ajan.

Teatteri-improvisaatiotyöpajoissa voi kokeilla ohjaaja Venlan Korjan johdolla helppoja ja hauskoja teatteriharjoitteita.
Paikka ja aika: Studio,
1. työpaja klo 12.30–13.00
2. työpaja klo 13.15–13.45.

Pöyrööt-sarjakuvan piirtäjän Liisa Seppälän Hahmosta tarinaksi! -sarjakuvatyöpajoissa harjoitellaan suunnittelemaan oma hahmo, joka herätetään eloon sarjakuvan keinoin.
Paikka ja aika: Jaaksi 3,
1. työpaja klo 13.15–14.00
2. työpaja klo 14.15–15.00.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.
Työpajoihin ennakkoilmoittautumiset: venla.korja@taike.fi.

Kirjasto esittelee tapahtumapäivänä omia yleisiä erityisryhmille sopivia palveluitaan sekä oppimista tukevaa Tuuppari-palveluaan.

 

Autismisäätiön hankkeessa toteutettiin Sarjakuvia kirjolta -lehti sekä -näyttelykiertue Tampereella, Seinäjoella ja Helsingissä. Hanke toteutetaan yhteistyössä Suomen sarjakuvaseuran ja Sarjakuvakeskuksen kanssa ja sitä tukee Taiteen edistämiskeskus vuosina 2021–2022.

Autismisäätiö on yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa palveluja 1 200 autismikirjon henkilölle ympäri Suomen. Autismisäätiön palveluissa asiakkaita rohkaistaan tuomaan vahvuuksiaan esille taiteen keinoin ja tarjotaan erilaisia tapoja kokea onnistumisia ja elämyksiä taiteen äärellä.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taiken tehtävänä on edistää taidetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Kulttuurin edistäminen on myös Taiken tehtäviä, siltä osin, kun se ei ole muun viranomaisen tehtävänä. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille – yhteensä noin 40 miljoonaa euroa vuosittain.

Julkaistu: 28.3.2022