Tämän halusin kertoa | This is what I wanted to tell - Jyri Autio, Joannis Clementides, Jukka Holappa, Hanna Keynäs, Henna Laulainen, Kitri Lindroos, Jarkko Malmkvist, Riina Noro, Henri Salonius ja Markku Tolvanen

05.04.2023 - 31.12.2023 | Autismisäätiön virtuaaligalleria

Kuva virtuaalisesta galleriatilasta, jossa on maalauksia ripustettu paljon seinille.

Teoksia Autismisäätiön taidekokoelmasta

Tämän halusin kertoa -näyttely esittelee teoksia Autismisäätiön taidekokoelmasta. Teoksia on kymmeneltä tukea tarvitsevalta taiteilijalta, joiden taiteilijuutta ja työskentelyä Autismisäätiö on ollut tukemassa. Näyttelyyn on valittu teoksia, jotka kertovat hetkistä, haaveista, merkittävistä tapahtumista ja kauneuden kokemuksista. Taiteen kautta voi tuoda esille maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyiksi.

Autismisäätiön virtuaaligallerian suunnittelussa on pyritty selkeyteen ja miellyttävään kokemukseen, jossa pääosassa ovat teokset.

Autismisäätiön taidekokoelman ensimmäinen näyttely ja virtuaaligalleria avautui 5.4.2023.

Tämän halusin kertoa -näyttelyn taiteilijat ovat Jyri Autio, Joannis Clementides, Jukka Holappa, Hanna Keynäs, Henna Laulainen, Kitri Lindroos, Jarkko Malmkvist, Riina Noro, Henri Salonius ja Markku Tolvanen.

Ohjeita näyttelyn katsomiseen

Näyttelyn voi katsoa ja kokea tietokoneella ja mobiililaitteella. Jos tutustut näyttelyyn mobiililaitteella, pidä puhelin ylhäällä ikään kuin katsoisit oikeaa näyttelyä sen läpi. Valitsemalla teoksen tai taiteilijan nimen saat lisää tietoa teoksesta ja taiteilijasta.

Tutustu virtuaalinäyttelyyn skannaamalla tai klikkaamalla QR- koodia.

qr-koodi virtuaaligalleriaan

 

Autismisäätiön taidekokoelma

Autismisäätiön taidekokoelma on perustettu vuonna 2022. Kokoelman perustamisen lähtökohta on ollut tallentaa autismikirjolla olevien taiteilijoiden teoksia, jotka ovat syntyneet Autismisäätiön taidetoiminnassa. Ajatuksemme on, että taide kuuluu kaikille, koko Autismisäätiön väelle ja laajemmallekin taideyleisölle. Autismisäätiön taidekokoelma on tie taiteen kentälle, työväline kuraattorien ja taiteen tutkijoiden kanssa toimimiseen. Kokoelma edistää erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden työskentelyedellytyksiä. Kokoelmaan hankitut teokset ovat esillä kokoelmanäyttelyinä virtuaaligalleriassa sekä Autismisäätiön toimitiloissa asiakkaiden ja työntekijöiden ilona ja keskustelun herättäjinä.

Julkaistu: 6.4.2023