Turvapaikkoja Kallion kirjastossa - Rosa Haikarainen

04.04.2023 - 30.04.2023 | Kallion kirjasto, Viides linja 11, 00530 Helsinki | avoinna ma-to 8-20, pe 8-18, la 10-16, su 12-18

Rosa Haikaraisen abstrakti kelta-sininen maalaus.

Rosa Haikarainen (s.1998) tekee taidetta Aulan tuetussa taidestudiossa. Haikarainen on työskennellyt lähes päivittäin siitä saakka, kun Aulaan perustettiin oma taidestudio. Mielikuvitus johdattaa Haikaraisen kynää tai pensseliä ja kuviot seuraavat toisiaan. Haikarainen on löytänyt oman ja tunnistettavan, ei-esittävän tyylin piirtää ja maalata. Erityisesti hän tykkää omien sanojensa mukaan ”tehdä sekalaista taidetta sekatekniikalla”.

Kallion kirjastossa on esillä muun muassa teospari Turvapaikkoja 1  ja Turvapaikkoja 2. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on mietityttänyt Haikaraista paljon, ja hän kertoo teoksiin piirtämiensä raksien esittävän turvapaikkoja. ”Turva tarkoittaa, että menee johonkin turvaan, ettei oo pelottavaa eikä käy mitään”, Haikarainen sanoo.

Haikaraisen tekemiä sarjakuvia on ollut mukana valtakunnallisen Kuti-sarjakuvalehden erikoisnumerossa ja hän suunnitteli siihen kansikuvan. Hänen teoksiaan on ollut mukana yksityis- ja ryhmänäyttelyissä. Haikarainen on tehnyt myös sarjakuva-albumin, joka julkaistaan ensi vuonna.

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on tukea kehitysvammaisia ja muita erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä oman elämän rakentamisessa. Aula järjestää päiväaikaista toimintaa, tuetun työllistymisen palveluja sekä asumispalveluja.

Julkaistu: 4.4.2023