Tytön elämä sekä Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuuteen - Päivi Plyhm ja Leon Stenroos

01.12.2022 - 23.12.2022 | Galleria IPIOMA, IPI Kulmakuppila, Porthaninkatu 13, 00530 Helsinki

TYTÖN ELÄMÄ

Päivi Plyhm s. 1987

Päivi Plyhm on taiteilija-käsityöntekijä, joka on työskennellyt Lyhty ry:n Taide- ja tekstiilityöpaja Luovillassa vuodesta 2012 alkaen. Vuosi 2022 on Plyhmin taiteellisen työskentelyn 10- vuotisjuhlavuosi. Plyhmin teoksissa näkyy hänen sydämellinen luonteensa ja teoksissa toistuu yleensä tyttö-hahmot ja sydämet.

“Tytön elämä” (2020-2022) on kolmiulotteinen sarjakuvateos, jossa hän yhdistelee taide- ja käsityötekniikoita. Kirjontatekniikalla toteutetut tekstit ovat otteita aikuistuvan Tytön arkisista ajatuksista. Teoksessa taiteilija kuvaa myös asioiden jakamisen tärkeyttä niin teoksen Tyttö-hahmoille kuin taiteilijalle itselleen. Plyhm toteutti osan kirjotuista teksteistä pandemian aikaan Luovillan etätyöpajatoiminnassa.

 

MENNEISYYS, NYKYHETKI JA TULEVAISUUTEEN

Leon Stenroos s. 1997

Leon Stenroos on aloitteleva taiteilija, joka on työskennellyt Lyhty ry:n Taide- ja tekstiilityöpaja Luovillassa vuodesta 2021 alkaen. Galleria IPIOMAn -näyttely on Stenroosin ensimmäinen. Esillä oleva triptyykki on valmistunut pandemian aikaan Luovillan etätyöpajatoiminnassa.

MENNEISYYS
“Muistan sen aikakoneen kun matkustin muistokypärä päässä. Kuulin äänen – sen Dragulan äänen ja muutuin Dragulaksi. Se oli paholaisen uni.”

NYKYHETKI
“Nukun kello kädessä. Päivänvalo osuu silmään.”

TULEVAISUUTEEN
“Tätä tehdessä kuuntelin Nylon Beatin versiota biisistä Paluu tulevaisuuteen. Tulevaisuudessa näen romanssin, jossa olen rakastunut uuteen poikaystävään.”

Julkaistu: 8.12.2022