Viisi ikkunaa ja Riina Noro Joensuussa 13.3. - Reita Rai Färm, Eero Lahtinen, Riina Noro, Juhani Rusanen, Jyry Sirén

13.03.2024 | Itä-Suomen yliopisto, Carelia, aula, 1krs., Yliopistonkatu 4, Joensuu

Leipätekstiä ja kolme pientä teoskuvaa taiteilijoilta.

Autismisäätiön taidetoimintaan osallistuvien taiteilijoiden taiteeseen, ajatuksiin ja mielenmaisemiin pääsee tutustumaan nyt Joensuussa!

Autismisäätiön pop-up taidekierros avaa näkymiä kohti Japanin mytologiaa, Helsingin maisemia, maailman politiikan koukeroita, taiteilijan ongelmia ja omakuvia tai yliluonnollisia otuksia. Näyttelyssä on esillä maalauksia, keramiikkaa, taidegrafiikkaa ja digitaalisia piirroksia viideltä taiteilijalta.

 

Taitelija Riina Noro paikalla kertomassa taiteestaan ja vastaamassa kysymyksiin ke 13.3. klo 11-16.

 

Reita Rai Färm: Ideat piirustuksiin tulevat päähän ihan itsestään ja toteutan sen mitä näen. Teosteni aiheet ovat erilaisia ihmismäisiä otuksia, jotka ovat jollain tavoin yliluonnollisia. 

Eero Lahtinen: Piirsin maailmoista kuvat, vähän myöhemmin ryhdyin maalaamaan niistä tauluja.

Riina Noro: Taiteen avulla luon semmoisen omalaatuisen ajattelukyvyn löytää asioitani tutkimalla ja tuoda esille se, mihin minut on luotu.

Juhani Rusanen: Se, että näen maailman taiteilijan näkökulmasta, mieleni avaruuden syvimmätkin mustat aukot ja omakuvat ovat auttaneet näkemään itseni uusin silmin ja valaisemaan tietäni tulevaisuuteen.

Jyry Sirén: Maalaan maisemia, kaupunkikuvia akryyliväreillä ja joskus vesiväreilläkin. Maalausteni aiheina ovat useimmiten Helsingin maisemat.

Julkaistu: 4.3.2024