Vuodenaikojen perintö

02.05.2023 - 30.09.2023 | Järvenpään taidemuseo, Ahola

Vuodenaikojen perintö -näyttelyn juliste.

Kesällä 2023 Aholassa estradin saavat vertaistaiteilijat!

Järvenpään taidemuseo toteutti Aholassa, taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja kirjailija Juhani Ahon taiteilijakodissa, vertaistaiteilijoiden taideprojektin syksyn -22 ja kevään -23 aikana yhteistyössä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen Vammaisten palveluiden, Tuetun työ- ja päivätoiminnan sekä Aikuissosiaalityön Sosiaalisen kuntoutuksen kanssa.

Taideryhmä koostui kahdeksasta taiteesta ja taiteen tekemisestä kiinnostuneesta henkilöstä Järvenpäästä ja Nurmijärveltä. Taideprojektin aikana ryhmä kokoontui kahdesti kuukaudessa tehden taidetta yhdessä, inspiroituen Tuusulanjärven maisemista, vuodenajoista sekä Tuusulanjärven taiteilijayhteisön perinnöstä.

Taideprojektin tarkoitus on tuoda näkyväksi vertaistaiteilijoiden mahdollisuuksia ja taidetta. Projekti huipentuu taidenäyttelyyn Aholan yläkerrassa kesällä 2023. Vuonna 2023 vietetään Aholassa asuneen taiteilijan Venny Soldan-Brofeldtin juhlavuotta. Venny oli yhdistysaktiivi ja taidekasvatuksen edelläkävijä, hän piti aina heikomman puolta. Venny ajatteli, että taide kuuluu kaikille. Mikäpä muu kuin vertaistaiteilijoiden taidenäyttely sopisi Aholan kesänäyttelyn aiheeksi Vennyn juhlavuonna!

Julkaistu: 8.5.2023