IPI Kulmakuppila

IPI Kulmakuppila on valoisa kahvila. IPI tarjoaa maukkaita tuotteita ja persoonallista palvelua ihastuttavassa tilassa Kalliossa.

Aamunen tarjoillaan arkisin klo 8-11
Lounassalaatteja tarjoillaan arkisin klo 11 eteenpäin

Ipi Kulmakuppilan yhteydessä toimii Galleria IPIOMA, joka esittelee erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita ja heidän töitään.

 

IPIN TARINA

IPI Kulmakuppila sai nimensä helsinkiläisen varatuomari Pekka Hämäläisen (1938-2013) mukaan. Pekka Hämäläinen oli tosihelsinkiläinen, suorastaan umpistadilainen. Hänet muistetaan erityisesti päätyöstään työmarkkinajuristina ja jalkapalloharrastuksestaan. Ammatistaan Hämäläinen jäi eläkkeelle Suomen Elintarviketeollisuuden toimitusjohtajana. Jalkapalloilijana hän oli Suomen mestari (HIFK, 1961). Jalkapallojärjestöissä hän eteni Suomen Palloliiton (SPL) puheenjohtajaksi sekä kansainvälisiin luottamustehtäviin.

Pekan kuoltua heräsi ajatus helsinkiläisestä ”muistomerkistä” edesmenneelle. Hämäläisen ensimmäinen lapsenlapsi syntyi vuonna 1986. Lapsenlapsella on downin syndrooma. Aina positiivisesti ja rakentavasti ihmisiin ja asioihin suhtautunut Pekka ei kehitysvammaisuutta hätkähtänyt, vaan oli rakastava ja lapsista innostunut isoisä sekä ensimmäiselle että muille lapsenlapsilleen. Jälkikasvu kutsui Pekka Hämäläistä vain yhdellä nimellä, ja se nimi oli Ipi.

Kahvila Ipi on siis saanut nimensä tunnetun helsinkiläisen herkkusuun, Pekka ”Ipi” Hämäläisen kutsumanimen mukaan. ”Peremmälle, peremmälle”, Ipi intoilisi nyt.

Yhteystiedot

Ipi Kulmakuppila
Porthaninkatu 13
00530 Helsinki
puh. +358 45 6164776
kuppila@ipikulmakuppila.fi

Olemme avoinna ma-pe klo 8-18 ja la 11-16.

Julkaistu: 3.2.2022