Taidepesula

Taidepesula on erityistä tukea tarvitsevien taiteentekijöiden mahdollisuuksien tila. Taidepesulalla on valoisa ja esteetön taidetalo Pieksämäellä Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen kauniissa rantamaisemassa sekä taidestudio Pieksämäen keskustassa.

Taidepesulassa voi tehdä taidetta monin eri kuvallisen ilmaisun materiaalein ja menetelmin. Taideohjaajat opastavat esimerkiksi erilaisilla väreillä maalaamiseen ja piirtämiseen sekä muovailu- ja veistämistekniikoihin. Taidepesulassa voi työskennellä yksin tai ryhmässä. Mukana voi olla aloittelijoita ja jo pitkään taidetta tehneitä.

Taidepesulan tavoite on mahdollistaa yksilöllistä taideilmaisua. Taiteen avulla voi saada onnistumisen kokemuksia ja kertoa monenlaisia asioita. Taideteos voi olla puheenvuoro keskustelussa. Taiteentekijä voi etsiä Taidepesulassa oman näköisiä ideoita, tutkia ja hullutella. Meillä myös tarinankerronta ja kuvataide kulkevat usein käsi kädessä. Joskus voi syntyä vaikkapa kuvakirja, sarjakuva tai animaatio.

Taidepesulassa taidetta tehdään tavoitteellisesti. Taide voi olla tekijälleen mielekäs harrastus tai ammatti. Taidepesula toimii mahdollisuuksiensa mukaan taiteentekijöiden tukena heidän taiteellisella urallaan, ja järjestää taidenäyttelyitä. Toimimme osana suomalaista ja kansainvälistä taidemaailmaa sekä erityistaidetoiminnan verkostoa.

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston kulttuuripalkinto myönnettiin vuonna 2021 Taidepesulalle ”ilmaisun riemusta, rohkaisusta luovuuteen”.

Yhteystiedot

Nenonpellontie 40,
76940 Nenonpelto

Yhteyshenkilöt: Irina Leino, Juha Hemminki
Puhelinnumero: 050 3899319, 0503899314

Sähköposti: irina.leino@vaalijala.fi, juha.hemminki@vaalijala.fi

Julkaistu: 13.8.2021