2005 Tuula Rantanen

Tuula Rantanen teoksensa takana

Tuula Rantanen syntyi vuonna 1970. Koulutukseltaan hän on laitoshuoltaja. Nykyisin hän työskentelee Espoossa Riilahden toimintakeskuksessa luovan työn osastolla. Tuula työstää puu- ja linokaiverruksia sekä tekee keramiikkatöitä ja maalauksia. Talvikaudella 2002-03 hän kaiversi sarjaa ”Suurmiehet”, jossa hän kuvasi historiallisia henkilöitä muusikoista sotilaisiin. Viime aikoina Tuula on työskennellyt elokuvatähtien ja muusikoiden kuvien parissa. Tämä sarja on saanut nimekseen ”Viihteen veteraaneja”.

Ensimmäinen näyttelykokonaisuus Tuulalta esitettiin Helsingissä Galleria 2003:n näyttelyssä elokuussa 2003 yhdessä Mirja Kurjen kanssa. Tuulan töitä on ollut esillä myös Tallinnassa Very Special Arts -näyttelyssä 2003.

Taustaa työskentelylle Tuulan omin sanoin:

”Olen kulttuuripersoona. Tämä tarkoittaa, että minua kiinnostaa kaikki kulttuurialaan liittyvät asiat. Harrastus on alkanut vuonna 1989. Kerään kansioihin materiaaleja eri artisteista: lehtileikkeitä, kuvia. Olen säästänyt vanhoja kasetteja. Tietoa saan kirjastosta, tietokoneelta ja tv-dokumenteista. Käyn joskus tanssipaikoilla, oopperassa, teatterissa, konserteissa ja festivaaleilla. Televisiosta katson tv-konsertit, Estradilla-lähetykset ja viihdeohjelmat. Artistien elämänkerrat kiinnostavat minua ja siksi teen heistä kuvia. Haluan jatkaa artistien kuvaamista välillä kaivertaen, välillä maalaten ja savesta muovaillen.”

Tuulan ohjaajana taidetoiminnassa toimii kuvataiteilija Aulis Harmaala.

Kettukin järjestämä Tuula Rantasen näyttelyn ”Viihteen veteraaneja” oli esillä Hämeenlinnan kaupungin kirjastossa 7.-30.12.2005.

Julkaistu: 30.7.2021