2007 Paul Gustafsson

Paul Gustafsson

Vuonna 1979 syntynyt Paul Gustafsson työskentelee tällä hetkellä Nastolan Kaarisillassa. Hän on monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon kuuluu maalauksia, grafiikkaa, kuvanveistoa ja keramiikkaa. Paul Gustafssonin parhaissa töissään käden jälki on rennosti liikkuvaa, personallista ja voimakkaan ekspressiivistä. Hänet tunnetaan hyvin mm. komeista eläinaiheisista väripuupiirroksistaan.

Tampereella syntynyt Paul Gustafsson osallistui neljän vuoden ajan Kaarisillan Taide ja toimintakeskuksen järjestämään päivätoimintaan 1996–1999. Sen jälkeen hän opiskeli valmentavissa koulutuksissa sekä Kaarisillassa että Perttulan erityisammattikoulussa Hämeenlinnassa.

Paul kuuluu niiden kahdeksan opiskelijan joukkoon, jotka ensimmäisinä aloittivat erityisryhmille tarkoitetut ammatilliset taideopinnot Kaarisillassa syksyllä 2003. Koulutuksen järjesti Kaarisilta yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa. Paul Gustafsson valmistui opinnoistaan kuva-artesaaniksi keväällä 2006.

Valmistumisen jälkeen Hollolassa asuva Paul jäi työskentelemään Kaarisiltaan. Paulin opettajia ovat olleet Outi Kirves, Kyllikki Haavisto, Maija Torhola ja Pekka Syrjälä.

Vuoden 2007 kehitysvammaisen taiteilijan yksityisnäyttely pidettiin Hämeenlinnassa Galleria Arxissa 22.5.-14.7.2007.

Julkaistu: 30.7.2021