Harri Blomberg (s. 1980) on maalannut Kettukin kuvataidekurssilla vuodesta 2008 lähtien. Harri on opiskellut Perttulan erityisammattikoulussa 4 vuotta, josta taidepainotteisessa opetuksessa yhden vuoden. Harri on jo pitkään työskennellyt Työkeskus Viisarin kutomossa, jossa hän tekee pääasiassa kädentaitoja vaativia poppanoita.
”Harrilla on todella runsas ja omaehtoinen tuotanto, taide on niin suuri osa Harrin elämää” kertoo Harrin opettaja, Kettukin taiteellinen johtaja Katri Stenberg. Stenbergin lisäksi Harria on vuosien varrella opettanut Kettukin perustaja, taidemaalari Ahti Isomäki, joka onkin ollut suuri kannustaja Harrin taiteellisella uralla.
”En ole koskaan ollut mukana tällaisessa, nyt oli mun vuoro päästä näyttämään mun taitoja, hyvä että minuakin joku arvostaa” tuumaa Harri Blomberg.
Harri käy viikoittain maalausryhmässä, jonka lisäksi hän piirtää ja kirjoittaa päivittäin. Hän saapuu taidekurssille aina valmiiden aiheiden kanssa, jotka on kirjoitettu paperille. Sanojen asettelu sekä muoto ovat hänelle äärimmäisen tärkeitä. Teosten nimet ovat vuosien varrella tulleet entistä pidemmiksi ja ovat jo itsessään sanataideteoksia.
Harrin työskentelyssä on selkeästi eri kausia, joissa tietyt aiheet ovat pinnalla. Maalauksiin Harri purkaa tuntojaan, sekä iloja että suruja. Harri käsittelee teoksissaan esimerkiksi kohtaloa, kuolemaa ja sen jälkeistä elämää, kiusaamista ja itsensä puolustamista sekä ystävyyttä. Toistuvia aiheita teoksissa ovat lisäksi Risto Räppääjä ja Harrin suosikkijoukkue HPK.
Taide on erittäin tärkeä osa Harrin elämää ja hän elää arkea taiteensa parissa. Kotona omassa huoneessaan Harrilla on esillä hänen omaa taidettaan, kirjoituksia, piirustuksia ja maalauksia. Rutiinit kuuluvat Harrin päivään; joka aamu maalaukset asetellaan pitkin huonetta sängylle, pöydälle ja seinän viereen. Iltaisin sama toistuu käänteisessä järjestyksessä, maalaukset kerätään pinoon odottamaan seuraavan päivän esillepanoa.
Harri Blomberg on ensimmäinen hämeenlinnalainen taiteilija, joka on saanut Kettukin Vuoden taiteilija-nimityksen.