2014 Tiina Elina Nurminen

Tiina Nurminen

Turkulainen Tiina Elina Nurminen on valittu Taidekeskus Kettukin vuoden taiteilijaksi. Tiina Elina Nurminen on harrastanut ja työskennellyt taiteen parissa 45 vuotta. Tiina Elina Nurmisen teoksia on ollut esillä niin paikallisissa, valtakunnallisissa kuin kansainvälisissäkin näyttelyissä. Hänen teoksiaan on hankittu yksityisten kokoelmien lisäksi muun muassa Taidekeskus Kettukin valtakunnalliseen kokoelmaan ja Colin Rhodesin Outsider-taiteen kokoelmaan Australiaan.

”Tiina Elina Nurmisen teoksissa värien merkitys on äärimmäisen tarkkaan harkittua. Kasvojen osien eri värit kertovat siitä mitkä ajatukset ja merkitykset teoksiin sisältyvät. Kasvoja kiertävien rengaskuvioiden värit eivät nekään ole sattumanvaraisia, vaan jokaisella värillä on tarkasti harkittu paikka. Mikään väri ei voi olla vääränlainen missään kohdassa. Jos on, se korjataan heti. ” Kuvailee Tiina Elinan taideopettaja Eija Ruoho.

Vuoden taiteilijan näyttely järjestettiin Galleria Arxissa Hämeenlinnassa 24.9.2014–24.10.2014. Näyttelyn teemana oli Tiina Elinan elämänhistoria, tapahtumat syntymästä tähän hetkeen saakka. Näyttelyssä voi nähdä kuvausta kaikesta siitä hyvästä mitä tässä elämässä on koettu ja mikä Tiina Elinan mukaan siirtyy täältä kuolemanjälkeiseen paratiisiin. Näyttelyn teokset olivat valmistuneet kyseistä näyttelyä varten vuosina 2012–2014.

Julkaistu: 30.7.2021