2017 Hanna Keynäs

Hanna Keynäs keltaisen Keppuli-maalauksensa vierellä.

Hanna Keynäs (s.1963) on koko ikänsä taiteen parissa toiminut tuottelias taiteilija. Osallistuminen ART without borders -projektiin ja yhteistyö taiteilija Cris af Enehielmin kanssa vuonna 2005 oli Hannan taiteellisen työskentelyn alkusysäys. Kuvataiteesta tuli Hannan päätoiminen toiminta samana vuonna, kun Autismisäätiö aloitti taidetoiminnan ensin Käpylän yksikössä 2007 ja myöhemmin vuonna 2010 Vallilan ohjaus ja valmennuspalveluissa, jossa Hannan työskentely jatkuu edelleen.

Keynäsillä on laaja tuotanto. Monipuolista taiteilijaa inspiroi hänelle itselle tärkeät tai esteettisesti miellyttävän näköisiksi kokemansa asiat, kuten sikiöt, istukat, synnytys, aivot ja muoviset läpinäkyvät ontot esineet, joita Hanna kutsuu Keppuleiksi. Maalausten aiheet voivat perustua myös toiveisiin makkaranpaistoretkestä tai lahjoista, joita Hanna toivoo itselleen. Omakohtaiset kokemukset sädehoidoista ja sädehoitolaite ovat inspiroineet Hannaa taiteen tekemisessä viime vuosina.

Hanna työstää teoksia monipuolisin tekniikoin, kuten maalaten, liisteröiden, liimaten, pujotellen ja solmien. Hänen työskentelytapoihinsa kuuluu ennakkoluuloton kokeileminen veistosten rakentamisessa sekä toiston kautta tutkiva ote maalaamisessa.

Julkaistu: 30.7.2021