2006 Kirsi Mikkonen

Kirsi Mikkonen

Kirsi Mikkosen taidetta on ollut paljon esillä ympäri Suomen sekä ulkomaillakin mm. Ruotsissa, Saksassa ja Italiassa. Kirsi Mikkonen on maamme tunnetuin kehitysvammainen taiteilija. Hänen työpaikkansa ja kotinsa sijaitsee taiteilijayhteisö Kirsikodissa Lieksassa.

Kettukin järjestämä Kirsi Mikkosen näyttely ”Elämän värit” Galleria ARXissa Hämeenlinnassa 17.10.-5.12.2006 oli Kirsin kolmas yksityisnäyttely. Samalla se oli suurin Suomessa järjestetty kehitysvammaisen taiteilijan yksityisnäyttely. Teoksia oli esillä vuodesta 1994 alkaen, pääasiassa akryylimaalauksia. Mukana oli myös näytteitä uniikeista tekstiilimaalauksista ja muusta taideteollisuutta sivuavasta tuotannosta. Kirsi Mikkosen kangastöitä on käytetty erilaisissa kodin sisustukseen liittyvissä tuotteissa kuten pöytäliinoissa, verhoissa, tarjottimissa, tuoleissa ja vaatteissa.

Näyttelyn avajaisten yhteydessä julkaistiin Kirsi Mikkosen elämää ja taidetta käsittelevä kirja. Selkokielisen kirjan ovat kirjoittaneet Ari Sainio ja Otso Kantokorpi.

Julkaistu: 30.7.2021